AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mum cicegi neyi sever?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mum çiçeği neyi sever?​

Mum çiçeğinin bakımı kolaydır. Parlak güneş ışığı alan, ılık ortamları sever.

Aşkın Gözyaşları çiçeği Güneşi sever mi?​

Aşkın gözyaşları çiçeği iç veya dış mekanda yetiştirilebilir. Ancak dış mekanda çok daha hızlı ve sağlıklı bir gelişim gösterir. Az güneşli, tam güneşli ve yarı güneşli alanlar bu bitki için uygundur. Fazla güneş aldıklarında yapraklarında yanıklar oluşabilir.

Mum çiçeği nerede durmalı?​

Mum çiçeği nerede durmalı?
Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.

Mum çiçeği neden çiçek açmaz?​

Mum çiçeği neden çiçek açmaz?
Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.

Telgraf çiçeği nereyi sever?​

Yeşil yaprakları olan türü loş ortamda da büyüyebilir. Mor yapraklı telgraf çiçekleri güneşi çok sevdiği için; güneşi iyi bir konumdan alan köşelere yerleştirebilirsiniz. Yaprakları alacalı olan tür de güneşi sever. Bu nedenle alacalı telgraf çiçeğini aydınlık köşelerde büyütebilirsiniz.

Mum çiçeğinin açması için ne yapmalı?​

Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir. Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin, solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin.

Kaç çeşit mum çiçeği var?​

Kaç çeşit mum çiçeği var?
Mum çiçeği türleri; Carnosa Variegata, Compacta, Obovata, Carnosa olarak sıralanabilir. Bu çeşitlerin ortak özellikleri, genellikle yaprakların uzun, oval olması ve etli parlak yapıda yeşil olmasıdır. Bitkinin küçük yapıda pembe çeşitleri bulunur.

Köklendirme mum çiçeği nasıl Köklendirilir?​

Köklendirme mum çiçeği nasıl Köklendirilir?
Mum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
- Mum çiçeği kesilen çeliğin köklendirilmesi ile çoğaltılır.
- Bunun için mum çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler 10 cm uzunluğunda kesilir.
- Kesilen çeltik bir bardak suda köklendirilir.
- Mum çiçeğinden alınan çeltik suda köklendirilmeden doğrudan toprağa dikilebilir.

Mum çiçeğinin yaprakları neden yapış yapış olur?​

Şeflera kocaman ve şemsiye gibi açılan yaprakları ile bakımı kolay bitkilerden olsa da bu özellikleri sebebiyle bir soruna gebedir. O da yaprak bitleri. Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır.

Para çiçeği ne zaman çiçek açar?​

Crassula olarak da bilinen para çiçeği 4 yıl sonra çiçek vermeye başlar ve o zamana kadar yeşil yapraklı bitkiler sınıfındadır.

Ruj çiçeği ne zaman çiçek açar?​

Ruj çiçeği ne zaman çiçek açar?
İlkbahar- yaz aylarında turuncu, kırmızı ve kahverengi renkli boru şeklinde çiçek açar. Çiçekleri ruja benzediği için ruj çiçeği olarak da adlandırılır.

Mum çiçeği Fiyatları ne kadar?​

Mum çiçeği Fiyatları ne kadar?
4 Yaş Hoya Cornosa Mum Çiçeği, Saksıda. 155,99 TL. TropikMarket.

Mum çiçeği yaprağından ürer mi?​

MUM ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? Mum çiçeğinden yaprak ya da üzerinde 2-3 yaprak bulunan 10 santimetrelik çeltikler kesilir. Kesilen yaprak; çeltik su içinde ya da doğrudan toprağa dikildiğinde kısa zamanda kök vermeye başlar.

Mum çiçeği ne zaman Çoğaltilir?​

Mum çiçeği dayanıklı bir gövdeye sahip olduğu için eski zamanlarda sıklıkla yetiştirilirdi. Ayrıca mum çiçeğinin sarmaşık dalları ve renkli çiçekleri dekorasyon olarak kullanılmaktaydı. Mum çiçeği bitkisini yetiştirmek için en uygun zaman ise ilkbahar ve yaz aylarıdır. Çiçek açma dönemi ise yaz aylarıdır.

Mum çiçeği ağlar mı?​

Mum çiçeği ağlar mı?
Mum çiçeği yıldıza benzer minik, pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan salkımlı bir görüntüye sahiptir. Çiçek açtığında parfümlü kokusuyla beraber çiçeklerinin üzerinde bal damlacıkları görünebilir. Bu görünümden dolayı çoğu kişi mum çiçeği neden ağlar, merak edebilir. Mumsu dokusundan dolayı “mum çiçeği” ismiyle anılır.
 
Mum çiçeği, parlak güneş ışığı alan ve ılık ortamları seven bir bitkidir. Kışları don tehlikesi olmayan güney illerinde bahçede yetiştirilebilir veya iç mekanda saksıda büyütülebilir. Ayrıca mum çiçeğinin çiçek açabilmesi için dalların ve yaprakların büyümüş olması, köklerin serin toprakta kalmaması gerekmektedir. Mum çiçeği sarmaşık cinsinden olduğundan çubuklarla desteklenmesi veya askılı bir saksıya ekilmesi önemlidir.

Mum çiçeğinin çoğaltılması için kesilen çeliklerin köklendirilmesi gerekmektedir. Çeltikler suyun içine yerleştirilerek köklendirilebilir veya direkt toprağa dikilerek büyütülebilir. Ayrıca mum çiçeği yaprakları yapış yapış hale geldiğinde yaprak bitleri sorunu olabilir. Bu durumda yaprak bitleri bitkinin özsuyu ile beslenir ve yapraklara yapış yapış hissi verir.

Mum çiçeğinin fiyatları satın alacağınız türe, yaşına ve büyüklüğüne göre değişebilir. Örneğin, 4 yaşında bir Hoya Carnosa Mum Çiçeği'nin fiyatı 155,99 TL olabilir. Mum çiçeği çiçekleri turuncu, kırmızı ve kahverengi renklerde boru şeklinde açar ve ilkbahar-yaz aylarında görülebilir. Ayrıca köklendirme yöntemleri ve yetiştirme zamanları gibi konularda da detaylı bilgiler verilmiştir.
 
Geri
Üst