AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mum cicegi nasil hizli buyur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mum çiçeği nasıl hızlı büyür?​

Işık alan, ılık ortamlarda daha hızlı büyürken, soğuk havada gelişimi yavaşlar. Ayrıca farklı mum çiçeği türlerinde de büyüme hızları değişmektedir.
Mum çiçeği ne zaman büyür?
Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir. Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin, solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin.

Mum çiçeği ne kadar büyür?​

Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabilir ancak çiçeklenmesi iki üç yıl da sürebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır. İlkbahar sonu, yaz başı çiçeklenmesi beklense de bu süre ışığa ve ortam sıcaklığına bağlı olarak yaz sonuna kadar uzayabilir.
Mum çiçeği balkonda yetişir mı?
– Mum çiçeği ışığı ve ısıyı en çok seven bitkilerin başında yer alır. Bu yüzden balkonda veya cam kenarlarında olması daha uygun olur. Ancak çiçek açma dönemi haricindeki zamanda bitki sulanırken, toprağının kuruması beklenmelidir. – Mum bitkisi çok fazla uzamadığı halde budamaya uygun değildir.
Bunun yanı sıra mum çiçeği zararları yoktur, aksine evin dekorasyonuna fayda sağlar. Eski zamanlarda uğursuz olduğuna inanılan bitki, evlerde kullanılmasa da artık çok yaygın bir inanç değildir. Ancak bunlar tamamen batıl inançlardır ve herhangi bir dayanağı yoktur.
Mum çiçeği neden büyümüyor?
Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.

Yılbaşı çiçeği hangi ortamı sever?​

Aralık ayından şubat ayına kadar direk güneş ışığına maruz kalabilir ama yazın kesinlikle öğle vakti direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aydınlık olması yeterli olacaktır. Yılbaşı çiçeğinden bol çiçek alabilmek için daima serin ortamda bulundurmak gerekir.(12-15 C.)
Mum çiçeğim açmıyor neden?
Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. bunların sayesinde mum çiçeğiniz ilkbahar sonuna doğru çiçek açamaya başlar.

Kalp kaktüs büyür mü?​

Yavaş büyür ama bakımı doğru sağlandığında yaşlandıkça upuzun olabilir. Dalları çelimsiz, ince olduğu için istediğiniz şekilde kolayca sarabilirsiniz. İsterseniz de yüksek bir yere konumlandırarak bitkinizi sarktırabilirsiniz.
Mum çiçeği nerede durmalı?
Kışları don tehlikesi olmayan güney illerimizde bahçede yetiştirilebilir; duvar sarmaşığı gibi kullanılabilir. Kuzeyli yönlerden rüzgar almaması, soğuğun uzun sürmemesi ve kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez.
Hoya kerrii az bakım gerektiren bir ev bitkisidir. Doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde en iyi şekilde büyür. Ev bitkileri veya kaktüsler için uygun ticari saksı toprağında yetiştirilebilir. Düzenli olarak kireçsiz su ile sulanır ve her sulama arasında toprak kurumalıdır.
Mum çiçeği neden sararır?
Mum çiçeği ve gardenya bu parazite son derece savunmasızdır. Gelişim çok az, yavaş ve zayıf olup gardenyada yeni yapraklar sanki demir eksikliği varmış gibi sarı olur.

Mum çiçeğinin yaprakları neden yapış yapış olur?​

Şeflera kocaman ve şemsiye gibi açılan yaprakları ile bakımı kolay bitkilerden olsa da bu özellikleri sebebiyle bir soruna gebedir. O da yaprak bitleri. Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır.
Mum çiçeğim açmıyor ne yapabilirim?
Güneş yetersizliği sorun olabilir. Yeterince güneş alıyor çok da büyüdü ama yıllardır çiçek açmıyor diyorsanız, şunu tavsiy ederim: Mum çiçeği en çok, gündüzün en sıcak olduğu saatlerde güneş alırsa çiçek açıyor (yani öğleden sonra güneşi). Direkt güneş değil, tül ile filtrelenmiş güneş almalı.

Mum çiçeği kışın nerede durmalı?​

Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever. Batı ve doğuya pencere kenarlarında bulundurulabilir. Kar altında kalmaması şartıyla mum çiçeği kışın 7C derece soğuğa dayanır, hiçbir zarar görmez. Esas sorun soğuk toprağın ıslak olmasıdır.
Mum çiçeği ağlar mı?
Mum çiçeği yıldıza benzer minik, pembe ve beyaz çiçeklerden oluşan salkımlı bir görüntüye sahiptir. Çiçek açtığında parfümlü kokusuyla beraber çiçeklerinin üzerinde bal damlacıkları görünebilir. Bu görünümden dolayı çoğu kişi mum çiçeği neden ağlar, merak edebilir. Mumsu dokusundan dolayı “mum çiçeği” ismiyle anılır.
 
Geri
Üst