Mum cicegi gunes sever mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mum çiçeği güneş sever mı?​

Yüksek orantılı nem ister. Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri sever. Batı ve doğuya pencere kenarlarında bulundurulabilir.

Hoya Kerri büyür mü?​

Hoya Kerrii, yavaş büyüyen bir türdür. Eğer bitki yeni yaprak çıkarıyorsa veya uzama belirtisi gösteriyorsa, bu sürede bitkiyi desteklemek için daha sık sulama yapılmalı. Toprağın u’i kuruduğunda sulama yapabilirsiniz.
Hoya toprağı nasıl olmalı?
Perlit, torf ve isterseniz yarım bardak solucan gübresi karışımı seveceği bir toprak için yeterlidir. Drenaj deliklerinin açık olduğundan emin olduktan sonra saksıya taban oluşturacak kadar lav ya da çakıl taşı dökülmelidir.

Mum çiçeği neyi sever?​

Mum çiçeğinin bakımı kolaydır. Parlak güneş ışığı alan, ılık ortamları sever.

Mum çiçeği zararlı mı?​

Bunun yanı sıra mum çiçeği zararları yoktur, aksine evin dekorasyonuna fayda sağlar. Eski zamanlarda uğursuz olduğuna inanılan bitki, evlerde kullanılmasa da artık çok yaygın bir inanç değildir. Ancak bunlar tamamen batıl inançlardır ve herhangi bir dayanağı yoktur.
Mum çiçeği ne işe yarar?
Mum Çiçeği Faydası Mum çiçeği kuvvetli ve bol yaprakları sayesinde ortamdaki havayı çok iyi şekilde temizler. Ferah bir yaşam ortamı sunar. En çok bilinen faydası, havayı çok iyi derecede temizlemesidir. Sırf bu nedenle mum çiçeği yetiştiren insanlar bile vardır.
Hoya kerrii yaz aylarında çiçek açar. Çiçekler dökülünce kalan mini koçanı, sapını ve bulunduğu dalı kesmeyin. Çünkü o mini koçan sonraki yıl tekrar çiçek açacaktır. Ya da yaz başında çiçek açmışsa aynı koçandan yaz sonunda tekrar çiçek açar.
BÜYÜME: İlk yıllarda yavaş büyüyen bir bitkidir. Köklendirilmiş tek kalp şeklindeki yaprak, iyi bakıldığında birkaç yıl içinde sürgün vererek kalp şeklinde birçok yaprağa sahip bir sarmaşığa dönüşebilir.
Kaç çeşit mum çiçeği var?
Mum çiçeği türleri; Carnosa Variegata, Compacta, Obovata, Carnosa olarak sıralanabilir. Bu çeşitlerin ortak özellikleri, genellikle yaprakların uzun, oval olması ve etli parlak yapıda yeşil olmasıdır. Bitkinin küçük yapıda pembe çeşitleri bulunur.

Mum çiçeği kokusu nasıl?​

gündüzleri değil sadece geceleri kokan ve aslında kokusu biraz ağır sayılabilecek bir çiçektir. ancak bu çiçeği tanımayan bir kişi bunun kesinlikle yapma çiçek olduğunu düşünür. o kadar enteresan bir güzellikte ve yapay çiçek sayılabilecek bir kusursuzluktadır ki.

Mum çiçeği neden çiçek açmaz?​

Çiçek açması için gereken iki temel şart Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.
Mum çiçeği kokusu var mı?
Mum çiçeği genelde yaprakları için yetiştirilir. Çiçekleri ise sanki balmumundan yapılmışçasına çok güzel, ilginç bir güzelliğe sahiptir. Çok da güzel kokar. Çiçek açtığı zaman kokusu bütün evi sarar.

Mum çiçeği faydalı mı?​

Mum çiçeğinin zararları nelerdir?​

 
Geri
Üst