AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Gıda Boyası Kullanmadan

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Gıda Boyası Kullanmadan Tarifi İçin Malzemeler
️ 4 adet büyük boy ayva
️ 12 yemek kaşığı toz şeker
️ 1/2 (yarım) su bardağı su
️ 2 yemek kaşığı bal
️ Süsleme için;
️ Kaymak,toz antep fıstığı

Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Gıda Boyası Kullanmadan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım enine ikiye bölelim .
Orta kısımlarındaki sert çekirdekli bölümü bıçak yardımıyla çıkartalım bu arada çekirdeklerini ve kabukları atmıyoruz
Yayvan bir tencereye ayva kabuklarını ve çekirdeklerini tabana yayıyoruz.
Üzerlerine ayvaları yerleştiriyoruz .
Her bir ayva için orta oyulan kısmına 3 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün ayvaların üzerine yarım su bardağı duyu gezdiriyoruz ve orta hararetli ocağa tenceremizi alıyoruz .
İlk 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
Bu aşamada balı ilave ediyoruz.
Daha sonra mum ateşine yani en kısık ateşe geçiyoruz yaklaşık 3/3,5 saat arasında pişiriyoruz .
Mum ateşi ayvaların hem renginin kırmızı olmasını sağlıyor ayrıca çok lezzetli ve lokum gibi bir dokuda tatta oluyor .
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

İnşallah dener ve beğenirsiniz yapacak olan herkese afiyet olsun beni ınstagram’da takip etmeyi unutmayın .

Mum Ateşinde Ayva Tatlısı Üstelik Gıda Boyası Kullanmadan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst