- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Multidrive S nasıl?
Vites D konumundayken stop edilirse, araç uyarı veriyor ve P konumuna alınmasını istiyor. Yine aynı şekilde D konumunda ve motor çalışırken sürücü kapısı açılırsa yine uyarı veriyor. Sonuç olarak Toyota’nın Multidrive S şanzımanı oldukça başarılı, çok konforlu, makul derecede ekonomik bir şanzıman.Toyota Corolla yokuş kalkış desteği nasıl kullanılır?
Yokuş Kalkış Desteği, oluşan fren basıncını yaklaşık olarak üç saniyeliğine sabit olarak tutar. Bu süre içinde, yani ayağınızı frenden çekip sonrasında gaza basana veya debriyajı bırakana kadar geçen sürede, otomobilin kaymasını önler.Multi Drive s ne demek?
Multidrive s; Toyota markasının otomobillerinde kullandığı bir şanzıman türüdür. Multidrive s kasnak-kayış kavramalı bir otomatik vitestir. Multidrive s bir sürekli değişken oranlı şanzıman tipidir. Multidrive s’te iki hareketli konik kasnak arasındaki bir kayış yoluyla güç aktarımı sağlanır.
Araba yokuş kalkışı nasıl yapılır?
Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan kaldırırken araç titremeye başlayacaktır. Araç gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru hareket etmek isteyecektir. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz.Yokuş Kalkış Desteği neden devre dışı kalır?
Debriyaj balatasının zorlanıp zarar görmemesi için yokuşta araba kaldırırken süreye çok dikkat etmek gerekir. Bu sürenin uzaması yokuş kalkış desteği mekanizmasının devre dışı kalmasına sebep olur.Toyota Corolla 100 km’de kaç litre yakar?
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 7.6 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.8 lt. Karma Tüketim (100 km) 5.8 lt.
C Segment içinde bulunan Toyota Corolla, Benzin yakıt kullanır. Yakıt fiyatları ile son güncel bilgileri görmek için TIKLAYIN. 50 litrelik deposu ile şehir içinde 7.60 lt/100km, şehir dışında 4.80 lt/100km ve ortalama tüketimine baktığımızda da 5.80 lt/100km sahiptir.