- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 232.153
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mülteciler nereye başvurur?
Türkiyede uluslararası koruma başvuruları bulunduğunuz ildeki il göç idaresi müdürlüklerine yapılacaktır.Mülteciye sigorta yapılır mı?
Mülteciler için Türkiye’de genel sağlık sigortası uygulamasından yararlanmalarında 6458 sayılı Kanunun 89. Maddesinde ise, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan ve ödeme gücü bulunmayanlar, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabi olup genel sağlık sigortasından yararlanacaktır.
Mülteci statüsü kime verilir?
1.Mülteci. Türk hukukunda mülteci, ırk, din, tabiiyet, belirli bir toplumsal gruba mensup olması ya da siyasi düşünceleri sebebiyle kendi ülkelerinde yaşayamayan, yaşamaktan korkan ve bu nedenlerle ülkesini terk eden yahut terke zorlanan yabancılardır.
Milletlerarası hukukta mülteci sıfatını kazanmanın şartları nelerdir?
(a) Ülkede üç yıl ikamet etmiş olmak; (b) Ikamet ettiği ülkenin vatandaşı olan bir kimse ile evli bulunmak. Eşini terk etmiş olan bir mülteci bu hükümden istifadeyi iddia edemeyebilir; (c) Ikamet ettiği ülkenin vatandaşlığını taşıyan bir veya daha fazla çocuğu olmak.Suriyelilere kimlik nasıl alınır 2022?
Geçici Koruma kayıt işlemleri nasıl ve nerede yürütülür? Yapılır? Geçici koruma kayıt işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüklerince yürütülmektedir. Geçici koruma için başvuran Suriyelilere 30 gün süreli geçerliliği olan Ön Kayıt belgesi verilir. Kayıt işlemleri tamamlananlara Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenir.
Mülteci nedir uluslararası hukuk?
Mülteci, 1951 tarihli Mültecilerin Statüsüne Dair Cenevre Sözleşmesi’nin birinci maddesinde yer aldığı üzere ırkı, dini, tabiiyeti, belirli bir sosyal gruba mensubiyeti ya da siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm görmekten haklı sebeplerle korktuğu için tabiiyetinde bulunduğu ülkesini terk eden kişi şeklinde …
Geçici koruma başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ilgili kayıt merkezlerine giderek ön kayıt yaptırmakla yükümlüdürler. Ön kayıt sırasında yetkili personel size çeşitli sorular sorarak ad, soyad, doğum yılı ve doğum yeri gibi temel bilgilerinizi alacaktır.
Suriyeliler nereden kimlik alıyor?
Geçici koruma kayıt işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlüklerince yürütülmektedir. Geçici koruma için başvuran Suriyelilere 30 gün süreli geçerliliği olan Ön Kayıt belgesi verilir. Kayıt işlemleri tamamlananlara Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenir.
İltica eden seyahat edebilir mi?
Yabancılar veya vatansız bireyler için seyahat belgesine sahibim (“Grauer Pass”) İlke olarak, yabancılar veya vatansız bireyler için (“Gri pasaport” olarak da bilinir) bir seyahat belgeniz olduğu takdirde, yurt dışına seyahat edebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu ülke için ilk olarak vize olmanız gerekmektedir.