Multeci statusu ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
261.500
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mülteci statüsü ne demek?​

BM’nin tanımı ile mülteci, “ırkı, dini, milliyeti, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm göreceği konusunda haklı bir korku taşıyan ve bu yüzden ülkesinden ayrılan ve korkusu nedeniyle geri dönmeyen veya dönmek istemeyen kişi”dir. Mültecilik, hukuki bir statüdür.

Ülkemizde en çok göçmen hangi uyruktan?​

Türkiye’ye 2015 yılında en çok giriş yapan yabancıların menşe ülkelerinden ilk 5 ülke sırasıyla Almanya, Rusya, İngiltere, Gürcistan ve Bulgaristan; 2016 yılında sırasıyla Almanya, Gürcistan, Bulgaristan, İran ve İngiltere; 2017 yılı Aralık ayında ise sırasıyla Rusya, Almanya, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dır.
Mülteci statüsü nasıl alınır?
Uluslararası Koruma Kararı Koruma talebi valiliklere iletilir. Koruma talebinden sonra otuz gün içinde başvurucu ile bireysel mülakat yapılır. Mülakatı yapılan başvurucuya altı ay süreyle ‘Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Belgesi’ düzenlenir.

Türkiyede kaç bin yabancı yaşıyor?​

Türkiye’de ikamet eden yabancı nüfusun 2021 sonu itibariyle 1 milyon 792 bin 36 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke sıralamasında Irak, 322 bin ile birinci konumda. Afganistan, 183 binle ikinci ve İran,128 binle üçüncü sırada yer alıyor.

Mülteci kartı nasıl alınır?​

Başvuru için gerekli belgeler
- İkamet Beyanname Formu.
- 4 adet fotoğraf.
- Pasaport aslı
- Her ay için 500 $’ lık banka hesap belgesi veya döviz alım satım belgesi (Toplam 3.000 USD)
- Kirada kalıyorsa; noter tasdikli kira sözleşmesi.
- Otelde kalıyorsa; otel resepsiyonundan alacağı konaklama belgesi.
Ukraynalılar mülteci statüsünde mi?
Kısa sürede sayıları 5 milyonu aşan mülteci topluluğu karşısında Avrupa Birliği (AB) 4 Mart 2022’de bir karar aldı ve tüm Ukraynalı sığınmacılar için 20 Temmuz 2001 tarihli ‘Geçici Koruma Direktifi’ doğrultusunda geçici koruma statüsünü kabul etti.
Ülkemizde bulunan Suriyelilerin sahip oldukları statü geçici koruma statüsüdür. Geçici koruma statüsü kavramı Türk Hukuku’na 2014 yılında girmiştir[6].
 
Geri
Üst