AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mulakatta ne sormaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mülakatta ne sormalıyım?​

Şirkette kaç kişi çalışıyor, benim aday olduğum departmanda kaç kişi çalışıyor? -Sizin adayda aradığınız öncelikli özellikler nelerdir? -Bu pozisyon yeni açılan bir pozisyon mu yoksa daha önce bu görevde çalışan biri var mıydı? -Departmanı büyütmeyi düşünüyor musunuz?

Hayattaki en büyük başarınız nedir mülakat sorusu?​

En büyük başarınız nedir? sorusuna verilecek ideal cevap; pozisyona uygun ve adayın gerçekten istediği emele kavuştuğunun hissedildiği bir hikaye anlatılmasıdır. Aşağıdaki örnekler mülakat sırasında insan kaynakları uzmanına anlatılabilecek başarıların doğru kurgulanması için önemlidir.
Kendinizi nasıl tanımlarsınız sorusuna nasıl cevap verilir?
Kendinizi nasıl tanımlarsınız? 16 madde

Iş görüşmesinde ne gibi sorular sorulur?​

En Önemli Mülakat Soruları ve Cevapları

Iş görüşmesinde kendini tanıtma nasıl olmalı?​

Bu soruyu da şirketin tarihinden, vizyonundan, misyonundan ve değerlerinden bahsederek tıpkı önceki soru gibi kendi lehinize çevirebilirsiniz. Şirket içindeki düzende nasıl yer alabileceğinizden ve yeteneklerinizin bu pozisyon için ne kadar uygun olduğundan bahsedin.
Iş görüşmesinde neler sorulur ve cevapları?
İşte en yaygın mülakat soruları ve etkili cevaplar;
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.
1- İşe alım uzmanının ya da yöneticisinin aradığı önemli bir nitelikten bahsederek başlayın. İş ilanında yer alan aranan nitelikleri hatırlayın. 2- Bu beceri ve niteliğinizin işvereninize nasıl yardımcı olabileceğini anlatın.
Biraz daha iş başvurusuna yönelik özellikler söylemeniz iyi olacaktır. Örnek vermek gerekirse; soğukkanlıyım, kriz anlarını yönetebiliyorum, düzenliyim gibi tanımlamalar yerinde olacaktır. Özelliklerinizi örneklerseniz daha etkileyici olabilir.
Mülakat Soruları Kendinizi nasıl tanımlarsınız?
Çok fazla detaya girmeyin; ancak mülakat yaptığınız işverenin, sizi iş süreçleri dışında da merak ettiğini unutmayın. Ailenizden, hobilerinizden, mevcut pozisyonda ne kadar süredir çalıştığınızdan vs. bahsedebilirsiniz. Burada tek dikkat etmeniz gereken nokta şu; paylaşmaktan rahatsızlık duymayacağınız bilgiler verin.

İşe alım mülakatı nasıl yapılır?​

Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur. İnsan kaynakları ya da firma yetkilisi tarafından adayın verdiği yanıtlar değerlendirilir ve eğer karşılıklı olarak uygun görülürse işe alım gerçekleşir.

Iş görüşmesinde işveren ne sormalı?​

İş görüşmesinde işverene sorulacak sorular
Iş isterken nasıl konuşulur?
Sonsuza Kadar İşinize Yarayacak 13 İş Görüşmesi Taktiği
- Öncesinde doğru düşünce yapısını oluşturun.
- Güzel sorular hazırlayın.
- 3. İyi konuşma başlangıçları ile ortamın buzunu kırın.
- Zayıflıklarınızla ilgili açık olun.
- Beden dilinizi iyi kullanın.
- 6. Konu paraya geldiğinde ödevinizi yapın.
- 7. Ağırdan alın.

Mülakat soruları bize kendinizden bahseder misiniz?​

İlk başta çok basit bir soru gibi görünse de aslında sizi hiç tanımayan birine kendinizi anlatmanız bir o kadar zor ve dikkat isteyen bir konu. Vereceğiniz birkaç dakikalık bir cevapla tüm profesyonel deneyimlerinizi, eğitim geçmişinizi ve kişiliğinizi uygun bir dille anlatmanız gerekir.

İşe alım süreçleri nelerdir?​

İşe alım süreci, herhangi bir kurumda çalışmak için iş başvurusunda bulunan kişilerin geçtiği bir aşamadır. İşe alım süreci, kurumların insan kaynakları departmanı aracılığıyla yürütülür. İnsan kaynakları biriminin olmadığı iş yerlerinde ise işe alım süreci kurumun yöneticileri aracılığıyla gerçekleştirilir.
Ikinci iş görüşmede ne konuşulur?
İkinci Görüşme için Hazırlık İlk görüşmede olduğu gibi ikinci görüşmede de hazırlık önemlidir. Şirket ve pozisyon hakkındaki araştırmalarınızı tekrar edin ve bilgilerinizi tazeleyin. Tipik iş görüşmesi sorularını, “STAR” formatındaki deneyimlerinizden örnekleri ve güçlü yanlarınızı tekrar edin.
Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz.
işe alınma şansınızı düşürecek kötü bir izlenim yaratmamak için, iş görüşmesi sırasında sorulmaması gereken soruları sizin için listeledik:
Iş görüşmesine kaç dakika önce gidilmeli?
İş görüşmelerine tam zamanında gitmek gerekir. 10 dakika erken gelmek de zayıf bir izlenim bırakır. 10 dakika geç gelmek de işi kesinlikle kaybetmenize sebep olur.

Işe kabul edildiğini nasıl anlarsın?​

– İşe alım uzmanı, size soru sormayı bırakıp şirketi övmeye başladıysa bu sizi işe almak istediklerine dair bir işaret olabilir. – Özel hayatınıza, ailenize, hobilerinize dair daha detaylı sorular sorulmaya başlanması olumlu bir işarettir. Size CV’de yazılanların ötesinde bir ilgi duyulduğunu gösterir.

Kendinizden bahseder misiniz nasıl cevaplanır?​

Profesyonel ve Kısa Tutun. Cevabınızı 1-2 dakikanın altında tutmaya çalışın.
Mülakatta kendini tanıtma nasıl olur?
Kişi sahip olduğu yeteneklerini abartmadan karşı tarafa anlatmalıdır. Bu aşamada dürüst bir anlatım sergilemek önemlidir. Kişinin kendinden bahsettiği konular arasında mesleki hedefleri de yer almalıdır. Kendini TANITMA soruları mülakat sırasında sakin bir şekilde cevaplanmalıdır.

Maaş beklentiniz nedir sorusuna cevap?​

Örneğin maaş beklentisi sorulduğunda seni bu işi yapmak için motive edecek bir miktar aralığını söyleyebilirsin. Bu çok doğal ve normal bir şeydir. Hatta bu ifadeye teklif edilecek maaşın kendi deneyimlerine ve şirketteki rolüne uygun olacağına inandığını ekleyebilirsin.
 
Geri
Üst