Mulakatta aday ne sormali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mülakatta aday ne sormalı?​

İşte adayın mülakatta sorabileceği sorular:

Iş görüşmesinde neler sorulur ve cevapları?​

İşte en yaygın mülakat soruları ve etkili cevaplar;
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.
Mülakatta hangi soruları sormalısınız?
Aşağıdaki sorular genel olarak bir iş görüşmesinde sorabileceğiniz sorularla ilgili fikir verecektir. -Şirket hakkında bilgi verebilir misiniz? Şirkette kaç kişi çalışıyor, benim aday olduğum departmanda kaç kişi çalışıyor? -Sizin adayda aradığınız öncelikli özellikler nelerdir?

İş görüşmesi saat kaçta ararlar?​

Sabah erken saatlerde, yoğun iş temposu henüz başlamadığı için dikkat dağınıklığı ve iş görüşmesine konsantrasyon eksikliği gibi problemlere sıklıkla raslanmıyor. Bunun yanı sıra akşamüzeri saat 5’den sonraki saatlerin iş görüşmesi için diğer bir uygun zaman aralığı olduğu belirtiliyor.

Iş görüşmesinde nasıl giyinmeli?​

Tişört ve kot pantolon: İyi bir fikir değil. İşe alım uzmanı çok rahat ve neşeli biri olsa da kot pantolon giymek iyi bir fikir değil. Keten, kumaş veya benzeri bir pantolon ve gömlek her zaman doğru bir seçimdir. Hem şık hem de resmi bir görüşmede olduğunuzu gösterir.
Mülakatta yöneticiye ne sorulur?
Yönetici Hakkında Sorular · Yönetim stilinizi nasıl tanımlarsınız? · Geçmişinizden ve önemli güçlü yanlarınızdan bahsedebilir misiniz? · Burada çalışma konusunda en çok neyi seviyorsunuz? · Grup üyelerinde görmek istediğiniz ve istemediğiniz nitelikler nelerdir?

Bir mülakatta ne sorulmaz?​

Mülakatta Sorulmaması Gereken Sorular Neler?

Iş görüşmesinde hangi sorular sorulmaz?​

işe alınma şansınızı düşürecek kötü bir izlenim yaratmamak için, iş görüşmesi sırasında sorulmaması gereken soruları sizin için listeledik:
Güçlü yönlerin neler?
Güçlü Yönleriniz Nelerdir? Sorusuna Örnek Cevaplar

Iş görüşmesinde ben ne sorabilirim?​

Bu da demek oluyor ki: Bazı sorularla mülakata girmek önemlidir….Sonraki Adımlar

Iş görüşmesinde sorulara nasıl cevap verilmeli?​

Sorular klasik olsa da vereceğiniz cevapların farklı ve dikkat çekici olması sizi diğerlerinden ayıracaktır. Bu nedenle soruların yanıtlarını kafanızda tasarlarken çok daha özgün, anlaşılır ve ilgi çekici olmaya çalışın. Tabi burada ilgi çekmekten kastımız olağandışı yanıtlar vermek değil.
Iş mülakatında ben ne sormalıyım?
Şirkette kaç kişi çalışıyor, benim aday olduğum departmanda kaç kişi çalışıyor? -Sizin adayda aradığınız öncelikli özellikler nelerdir? -Bu pozisyon yeni açılan bir pozisyon mu yoksa daha önce bu görevde çalışan biri var mıydı? -Departmanı büyütmeyi düşünüyor musunuz?

Gelecekte kendinizi nerede görüyorsun sorusuna cevap?​

İleride deneyim kazanmamı sağlayacak yeni sorumluluklar almak istiyorum. Çalıştığım pozisyonda etiketimden çok görev tanımı benim için daha ön planda. Bu yüzden çalışmak istediğim bu pozisyonda daha fazla sorumluluk alarak hem kendimi hem de şirketi ileriye götürmek için çalışmak isterim.” şeklinde cevaplayabilirsiniz.

Geri