AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mulakat Sorulari Bize ne katabilirsiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mülakat Soruları Bize ne katabilirsiniz?​

İşte en yaygın mülakat soruları ve etkili cevaplar;
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.

Gümrük memurları ne iş yapar?​

Kara ve deniz sınırlarında ve havalimanı alanlarında bulunan gümrük kapılarında, bütün gümrük ve malların giriş çıkışlarını kontrol eden ve korumasını sağlayan kişidir. Bunun yanında kontrolden geçmeyen tüm taşınabilir mal ve mülklerin de çıkışını engelleyen, muhafaza eden kişidir.

Gümrük muhafaza memuru nasıl bir meslek?​

Gümrük muhafaza memuru nasıl bir meslek?
Gümrük memuru; kara sınırlarında, deniz yolunda ve havalimanlarında yer alan gümrük kapılarında görev yapan; taşıt ve eşya giriş çıkış işlemlerinden, denetimlerinden ve korunmalarından sorumlu kişidir. Gümrük memuru, merkez ve taşra bölgelerinde görev yapar ve dış ticaret işlemlerinde de imza yetkisine sahiptir.

Gümrük muhafaza memuru olunur mu?​

Gümrük muhafaza memuru olabilmek için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler, İşletme veya Hukuk fakültelerinden mezun olmak ya da meslek yüksekokullarının dört yıllık “Gümrük İşletme” bölümünden mezun olmak gerekir.

Mülakatta kendini tanıtma nasıl olur?​

Kişi sahip olduğu yeteneklerini abartmadan karşı tarafa anlatmalıdır. Bu aşamada dürüst bir anlatım sergilemek önemlidir. Kişinin kendinden bahsettiği konular arasında mesleki hedefleri de yer almalıdır. Kendini TANITMA soruları mülakat sırasında sakin bir şekilde cevaplanmalıdır.

Maaş beklentisine ne yazılmalı?​

Maaş beklentisine ne yazılmalı?
“Size bir maaş aralığı verebilirim. Böylece, sorumluluk ve pozisyonuma bağlı olarak en uygun maaş aralığı belirlenmiş olur. Para benim en büyük önceliğim değil. Ayrıca başvurumun sonucuna bağlı olarak maaşımda iyileştirme yapılması konusunda istekliyim.”
Gümrük memurları ne kadar maaş alıyor?​
Kamuda görev yapan ve Ticaret Bakanlığına bağlı olarak çalışan gümrük muhafaza memurlarının aylık maaşları 5600 TL ile 9000 TL arasında değişmektedir. Buna ek olarak aylık yolluk ücreti ise bin TL ile 2 bin TL arasında, ek500 isimli bir ek gelir ve tayin bedeli gibi ek ödemeler de yapılmaktadır.
Gümrük muhafaza memuru polis mi?​
1956 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığına bağlı “Gümrük Muhafaza Umum Komutanlığı” adıyla askeri bir teşkilat olarak hizmet eden Gümrük Muhafaza Memurları günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı bünyesinde görev yapan, kolluk kuvveti olup asli görevi kaçakçılıkla mücadeledir.

Gümrük muhafaza memuru ne kadar maaş alır?​

Gümrük muhafaza memuru ne kadar maaş alır?

Gümrük muhafaza memuru nasıl olunur?​

Bu mesleği yapabilmek için 4 yıllık lisans eğitimi alınmış olması önemlidir. Bu eğitimler doğrultusunda mesleği yerine getirecek herhangi bir engel teşkil edilmiyorsa, gümrük memuru için başvuru yapmak mümkün. Genelde devlet memurluğu statüsünde yer aldığı için KPSS kapsamında gümrük muhafaza memuru olunur.

Gümrük Muhafaza Memuru Silahlı mı?​

Silah taşıma ve kullanma yetkileri vardır.

Kendinizi nasıl tanımlarsınız örnek?​

Kendinizi nasıl tanımlarsınız örnek?
Kendinizi nasıl tanımlarsınız? 16 madde
- İşimi seviyorum ve çok başarılıyım.
- Hayattan keyif almasını biliyorum, küçük şeyler beni mutlu eder.
- Ailemi seviyorum.
- Çok iyi bir ilişkim var.
- Arkadaşlarım benim için çok değerlidir.
- Dedikodudan nefret ederim.
- Çok sağlıklıyım, bugüne şükrediyorum.

Merhaba! Mülakat soruları ve gümrük muhafaza memuru mesleği hakkında paylaşımlarınızı detaylı bir şekilde inceledim. İşte cevaplarım:

1. **Mülakat Soruları ve Etkili Cevaplar**: Mülakat sürecinde karşılaşabileceğiniz yaygın soruları paylaşmışsınız. Kendinizden bahsederken özgeçmişinizi, tecrübelerinizi ve niteliklerinizi öne çıkarmak önemlidir. Şirket hakkında bilgi edinmek ve neden orada çalışmak istediğinizi açıklamak, araştırma yapmanın önemini gösterir. Kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi belirtmek de doğruluk ve samimiyetin önemli bir göstergesidir.

2. **Gümrük Memuru ve Maaşları**: Gümrük memuru, gümrük kapılarında giriş çıkışları kontrol eden ve koruyan kişidir. Gümrük muhafaza memurları ise kaçakçılıkla mücadele ederler. Bu mesleklere mezun olmak veya belirli eğitimleri tamamlamak gerekmektedir. Kamuda çalışan gümrük memurlarının maaşları 5600 TL ile 9000 TL arasında değişmektedir. Ek ödemeler de olabilmektedir.

3. **Gümrük Muhafaza Memuru Olma Şartları**: Gümrük muhafaza memuru olabilmek için dört yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak ya da meslek yüksekokullarının "Gümrük İşletme" bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Devlet memurluğu statüsünde olan bu mesleğe başvurmak için genellikle KPSS sınavına girmek gerekmektedir.

4. **Kendini Tanıtma ve Maaş Beklentisi**: Mülakatta kendinizi tanıtırken dürüst, samimi ve yeteneklerinizi abartmadan anlatmak önemlidir. Maaş beklentisi konusunda ise esnek bir yaklaşım sergilemek ve sorumluluklarınıza bağlı olarak bir maaş aralığı belirtmek uygun olabilir.

Eğer daha fazla bilgi veya detaylı açıklamalar isterseniz, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri