Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mükemmel Sosu ile Sinitzel

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı İçin Malzemeler
8 kesim ince dilimlenmiş tavuk göğsü (2 büyük kesim aldım.her birini 4 ince modüle böldüm)
Tavukları bulamak için;
1 su bardağı un
3 yumurta
Bir su bardağı galeta unu
Tuz
Sosu için;
8 adet mantar
2 adet küçük havuç
2 adet küçük soğan
2 adet kırmızı kapya biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 rendelenmiş sarımsak
1 paket krema
110 ml süt
3-4 kol maydanoz
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
2 tatlı kaşığı zerzevat ceşnisi
1,5 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılacak)
Maydanoz

Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk etlerini artlı önlü tuzlayıp, kenarda beklettim. Evvel sosu hazırladım (Soğuyunca ısıtılabiliyor tavukların sıcak olması önemli)
Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırdım. İnce doğranmış soğanı, havucu ve kapya biberi ek edip kısık ateşte güzelce kavrulmaya bıraktım, başka küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ek edip rendelenmiş sarımsağı ve mantarı kavurup beklettim.
Kavrulan sebzelerin üzerine sütü, kremayı, nişastayı, zerzevat çeşnisini doğranmış maydanoz karı ve kavurduğum mantarlarıda ek edip 5 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan aldım.
Tavuklar için teflon tavaya az yağ ekleyip kızdırdıktan sonra, tavuğu evvel una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarakta galeta ununa batırdım ve tavaya alıp önlü artlı güzelce kızarttım.
Sıcak tavukların üzerine sosumu ek edip servis ettim. Afiyet olsun
Mükemmel Sosu ile Sinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst