- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mühür kırma cezası kaç TL?
Mühür Bozma (Fekki) Suçunun Cezası (TCK 203) Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.Mühür vurulan yer nasıl açılır?
Sizin olayınızda eğer bir mühürleme varsa ve mühürlenen yerle ilgili olarak tadilat izni alındıysa ve yapılacak tadilatın önemini ve gerekliliği ortaya koyan bir dilekçe ile başvurduğunuzda mühür geçici bir süre için ( genelde 3 ay ) kaldırılabiliyor.
Bir ev neden mühürlenir?
Ev kapama mevzuatı kapsamında yer alan hükümlere göre, kapatma cezasından maksat, “Tüzükte yazılı süre içinde bu yerlerin mühür altında kapalı bulundurulması ve evi işletenlerin yine bu sürede her nerede olursa olsun sanatlarını yapmaktan men edilmesidir.” şeklinde açıklanıyor.
Mühür Bozma nereye şikayet edilir?
Mühür bozma suçu şikayete tabi suçlardan olmayıp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturulmaktadır.Elektrik saati mühür nasıl açılır?
Kesinti durumunda tek çözüm, en kısa sürede görevli elektrik satış şirketine sözleşme için başvurmaktır. Sözleşme yapılır yapılmaz, elektrik tedarikçiniz dağıtım şirketine elektriği yeniden bağlaması için haber verecektir. Elektrik en geç iki iş günü içerisinde açılır.
Mühür fekki ne demek?
Mühür fekki, bir diğer ismiyle mühür bozma/kırma olarak da bilinir. Mühür fekki resmi olarak mahkeme kararıyla mühürlenen bir yeri veya bir şeyi, resmi izin olmaksızın kullanılması durumunda oluşan suça denir.
Elektrikte sarı mühür ne anlama geliyor?
Köktürk, ‘mavi’ mühürün ‘dürüstlüğü’, ‘yeşil’ mühürün ‘borcuna sadık olmamayı’ ‘kırmızı’ mühürün ‘tehlikeyi’ ve sarı mühürün de ‘çok tüketim’i simgelediğini anlattı. Sarı mühürlü aboneler de çok tüketim yaptıkları için takip edilecek.Nübüvvet ve risalet aynı şey mi?
Ahmet GÜZEL, “Nübüvvet kelimesi sözlükte ‘haber’ anlamına gelen ‘en-Nebe’ ya da yükseklik anlamlarına gelen ‘en-Nebvetü’ veya ‘en-Nebavet’ aslından türemiştir. Nebî kelimesinin ‘yol’ ve ‘rütbe’ anlamları da vardır. Risalet ise mesaj ve sözü taşıyan, elçilik, sefaret anlamında kullanılır.