Muhur bozma cezasi kac TL?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
221.051
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mühür bozma cezası kaç TL?​

Mühür Bozma (Fekki) Suçunun Cezası (TCK 203) Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.

Su saati mühür kırma cezası ne kadar?​

“Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”
Mühürlenen iş yeri nasıl açılır?
Sizin olayınızda eğer bir mühürleme varsa ve mühürlenen yerle ilgili olarak tadilat izni alındıysa ve yapılacak tadilatın önemini ve gerekliliği ortaya koyan bir dilekçe ile başvurduğunuzda mühür geçici bir süre için ( genelde 3 ay ) kaldırılabiliyor.
Dogalgaz mührü Acılırsa cezası ne kadardır?
Mühür sökülerek sayaçlarda yapılan oynamalar, daha faturalara yansımadan görevliler tarafından tespit ediliyor. Böylece aboneler sayaç bedeli hariç 1300 lirayı bulan para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bedel, yeni sayaç ve kullanılan gaz bedeliyle birlikte 2 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Bir ev neden mühürlenir?​

Ev kapama mevzuatı kapsamında yer alan hükümlere göre, kapatma cezasından maksat, “Tüzükte yazılı süre içinde bu yerlerin mühür altında kapalı bulundurulması ve evi işletenlerin yine bu sürede her nerede olursa olsun sanatlarını yapmaktan men edilmesidir.” şeklinde açıklanıyor.

203 madde nedir?​

Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Işyerini kim mühürler?
Heyetin işyerinin bir bölümünde veya tamamında işin durdurulması kararı vermesi halinde karar, ilgili mülki idari amirine gönderilir ve kolluk kuvvetleri marifetiyle mühürleme işlemi gerçekleştirilir.
TCK 142 203 maddesi nedir?
 
Geri
Üst