Harika Cevizli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 3.5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine sürmek için
1 yemek kaşığı yoğurt
Süper Cevizli Ekmek Tanımı Yapılışı
Ilık süt ve suyu bir kaba alıp içerisine şeker ve mayayı ekleyip 3 dk kadar karıştıralım.
Akabinde tuz, zeytinyağı ekleyelim. Sonrasında unu denetimli ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra tezgaha un serpip hamuru fotoğrafta gösterdiğim üzere açalım.
Akabinde üzerine cevizimizi serip rulo formunda saralım.
Baton kalıba yağlı kağıt serip ekmeğimizi yerleştirelim.
Üzerine yoğurdumuzu sürüp bıçakla çizikler atalım.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 40 45 dk da pişecektir.
not:. fırına bir kapta su bırakırsak ekmeğimiz nemli ortamda pişeceğinden yumuşak olacaktır.
baton kalıba tam sığmazsa yandan 2 dilim kadar kesip yoğurt sürüp farklı bir kapta birebir anda pişirebilirsiniz.
aynı ekmeğin zeytinlisi de çok lezzetli. Deneyebilirsiniz.
ekmek pişerken üstü azıcık kızarınca (15 dk falan sonra)yanmaması için yağlı kağıt kapatabilirsiniz. şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 3.5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine sürmek için
1 yemek kaşığı yoğurt
Süper Cevizli Ekmek Tanımı Yapılışı
Ilık süt ve suyu bir kaba alıp içerisine şeker ve mayayı ekleyip 3 dk kadar karıştıralım.
Akabinde tuz, zeytinyağı ekleyelim. Sonrasında unu denetimli ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra tezgaha un serpip hamuru fotoğrafta gösterdiğim üzere açalım.
Akabinde üzerine cevizimizi serip rulo formunda saralım.
Baton kalıba yağlı kağıt serip ekmeğimizi yerleştirelim.
Üzerine yoğurdumuzu sürüp bıçakla çizikler atalım.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 40 45 dk da pişecektir.
not:. fırına bir kapta su bırakırsak ekmeğimiz nemli ortamda pişeceğinden yumuşak olacaktır.
baton kalıba tam sığmazsa yandan 2 dilim kadar kesip yoğurt sürüp farklı bir kapta birebir anda pişirebilirsiniz.
aynı ekmeğin zeytinlisi de çok lezzetli. Deneyebilirsiniz.
ekmek pişerken üstü azıcık kızarınca (15 dk falan sonra)yanmaması için yağlı kağıt kapatabilirsiniz. şimdiden afiyet olsun