AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg ıspanak
6 adet orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
300 gram kıyma
Sıvıyağ
Tuz
1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
Beşamel sos;
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt (un kalite farkına nazaran 3 su bardağı olabilir)
Tuz
Karabiber
(gerekirse sıvı yağ)
Üzeri için;
200 gram kaşar peynir

Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri güzelce yıkayalım kabuklarını soyup biraz kalın halka biçiminde doğrayalım ki haşlanırken dağılmasın.
Daha sonra tekrar sudan geçirelim.
Patatesler geniş bir tencerede kaynayan suda yumuşayana kadar pişsin.
Soğanları yıkayıp kabuğunu soyup yemeklik doğrayalım.
Temiz bir formda yıkadığımız ıspanakları orta uzunlukta doğrayıp bir kaba alalım.
Tenceremize yeteri kadar sıvı yağ koyalım soğanları ekleyip kavuralım.
Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyelim.
Kıymamız kavrulduktan sonra ıspanakları ek edip hepsini düzgünce kavuralım.
Başka bir tencereye tereyağı eritip unla kavuralım. Şayet gereksinim olursa biraz sıvı yağ ile toplayabilirsiniz. (unun markasından ötürü yoğunluk değişebileceğinden) sütü denetimli bir formda çırpıcı ile karıştırarak yavaş yavaş ek edelim. (ben,ne koyu ne de cıvık, orta kıvamlı akışkan bir kıvam elde ettim. )
En son tuz ve karabiberi ek edelim.
Fırın kabına yapışmaması için sıvı yağ gezdirelim.
Dizilen patateslerin üzerine zerzevat çeşnisinden güzelce yerleştirelim.
Üzerine ıspanak,onun üzerine beşamel sos ve en son kaşar rendesini sırasıyla ekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Herkese şimdiden afiyet olsun. Sevgiler
Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Geri
Üst