AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhsin yazıcıoğlu resimleri

haberci

Yeni Üye
1980 yılına değin MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde yer alan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı 5,5 yılı hücrede edinmek üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı Burada Üşüyorum adlı bir şiir yazdı
Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan daha sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine destek amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Egzersiz Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Rahatlık Partisi (RP), Milliyetçi Egzersiz Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi
Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart günü bir helikopter kazasında yaşamını yitirmiştir
*

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak tanınmaktadır. MHP'de görev aldığı dönemlerde hem partisinin içerisinde hem de ülkücü hareketin genelinde etkili bir liderlik sergilemiştir. Cezaevi süreci de onun mücadeleci ve kararlı kişiliğini yansıtan önemli bir dönemdir.

Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını üstlenerek cezaevinden çıktıktan sonra da topluma hizmet etmeye devam etmiştir. Siyasi kariyerinde yaşadığı değişimler ve farklı partilerdeki görevleri, onun siyasi duruşu ve görüşlerindeki gelişimi yansıtmaktadır. Milliyetçi Egzersiz Partisi'nde geçirdiği dönem de bu açıdan önemlidir.

25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitirmesi ise Türk siyaseti ve toplumu için büyük bir kayıp olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ülkemizde büyük bir üzüntüye sebep olmuş ve kendisini sevenlerini derin bir hüzne boğmuştur. Kişisel olarak yazdığı şiirler ve katıldığı etkinliklerle de geniş kitlelere hitap etmiş ve hayatını anlamlı kılmıştır.

Geri