Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhasebeye neden ihtiyac duyulmustur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Muhasebeye neden ihtiyaç duyulmuştur?​

Muhasebe, işletmeyle ilgili ekonomik verileri belirler, biriktirir, işler, sınıflandırır, özetler ve raporlar. Şirket yönetimi, muhasebe sistemi sayesinde, şirketin mali durumu hakkında bilgi sahibi olur ve ona göre planlamalar yapar.

Bilgisayarlı muhasebe ne demek?​

Bilgisayarlı muhasebe, işlerin hızlanması ve doğru aşamaların uygulanması adına planlı bir süreç sunar. Muhasebe işlemleri ve bilgileri için bilgisayar kullanmak, oldukça yaygın bir durum. Netice olarak teknoloji kullanımının arttığı bir dönemde genel ve ön muhasebe işlemleri için de bilgisayardan faydalanılıyor.
İşletmenin sürekliliği kavramı nedir?
3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı: Bu kavram, işletmelerin faaliyetlerini bir süreye bağlı olmaksızın sürdüreceğini ifade eder. Bu nedenle işletme sahiplerinin ya da hissedarlarının yaşam süreleriyle bağlı değildir. İşletmenin sürekliliği kavramı maliyet esasının temelini oluşturur.
Temel muhasebe ne demek?
Genel muhasebe, muhasebe sisteminin en temel konularını kapsayan bir muhasebe anlayışıdır. Tüm kuruluşlardaki mali işlemleri sınıflandırmak, kaydetmek ve raporlamak için kullanılan muhasebe bir bilim dalı olarak da adlandırılır.

Muhasebe mesleği nasıl ortaya çıktı?​

Bugünkü muhasebe teorisinin temelini oluşturan çift taraflı kayıt yönteminin 13. yüzyıldan itibaren İtalya’da kullanılmaya başlandığı, 1296 tarihinde Floransa’da tutulmuş kayıtlardan anlaşılmaktadır. Fakat bu kayıt sisteminin daha önceleri Do- ğu’da kullanılmış olması ihtimali de mevcuttur (Sevilengül, 2003:12).

Bilgisayarlı muhasebe mezunları ne iş yapar?​

Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı, kurum, kuruluş ve işletmelerin muhasebe ve vergiyle ilgili faaliyetlerine ait belgelerin tasnif, kayıt, dosyalama ve arşivleme işlemlerini bilgisayar ortamında yapabilen kişidir.
Bilgisayarlı muhasebe sertifikası ne işe yarar?
İşletmenin sürekliliği varsayımının denetim görüşüne etkisi nedir?
Denetçi değerlendirmeyi denetim kanıtlarına göre yapacaktır. İşletme sürekliliğine ilişkin varsayımın geçerli olması halinde denetçi olumlu görüşlü bir rapor düzenleyecektir. Mali tablolarda önemli ölçüde ve genele yayılmış olumsuz hususlar tespit edilmişse denetçinin görüşü olumsuz olacaktır.

Yönetim muhasebesi kimlere bilgi verir?​

Genel olarak yönetim muhasebesi, işletme yöneticilerine, işletme yönetiminde alacakları kararlarda gereksinim duydukları veri ve bilgileri düzenleyen, yorumlayan, iş programı ve yıllık bütçe uygulamasıyla denetim olanağı sağlayan muhasebe türü olarak tanımlanabilir.

Muhasebe bilimi ilk kez nerede çıktı?​

Muhasebenin kökleri Eski Mısır ve Mezopotamya’da ortaya çıkmıştır; bilinen ilk muhasebe kayıtları da Hammurabi Kanunları’nda görülmüştür.

Geri