- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muhasebede verimlilik nedir?
Verimlilik muhasebesi yöntemi, işletme teorisinin ekonomik önemi olan kısıtlamaların yönetimini içeren kısıtlar teorisi ilkelerine dayanmaktadır. Bir işletme, kısıtlar üzerinde yönetim ve kontrol için yöneticilere gerekli tüm bilgileri sağlayan bu yönetim sistemini uygulamaktadır.Sabit kıymet hesapları nelerdir?
İşletme faaliyetlerinin icrasında kullanılan ve faydası birden çok yıl süren kıymetler işletme duran varlıklarını oluşturur. Bunlar araziler, binalar, tesisler, makine ve cihazlar, taşıtlar, demirbaşlar vs. olabilirler ve sabit kıymetler olarak adlandırılırlar.
Inşaat muhasebesi ne demek?
İnşaat muhasebesi, benzersiz bir defter tutma ve finansal yönetim biçimidir. Müteahhitlerin yapılan işleri ve bu işlerin şirket üzerindeki etkilerini izlemelerine yardımcı olmak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Genel muhasebenin temel ilkelerinden aynan yararlanır ancak birkaç farklı özelliğe sahiptir.
Sabit Kıymet Yönetimi Nedir?
SABİT KIYMET YÖNETİMİ (AST) caniasERP Sabit Kıymet Yönetimi – Asset Management (AST) modülü, işletmelerin üretim veya hizmet sunumlarında kullanılmak üzere bulundurdukları makine, teçhizat, arazi, bina, tesis, tesisat gibi sabit kıymetler olarak nitelendirdikleri varlıklarıyla ilgili işlem yapmalarına olanak sağlar.Kat karşılığı inşaatta müteahhit kullanmış olduğu demir ve çimentoyu hangi hesapta Muhasebeleştirir?
B-KAT KARŞILIĞI İNŞAAT İŞLERİNDE MUHASEBELEŞTİRME. Kendi arsası üzerine inşaat yapanlar açısından muhasebeleştirme de sorun bulunmamaktadır. Böyle durumlarda tek yapılması gereken işletme aktifine kayıtlı arsanın 710, 151 ve 152 no.lu hesaplar kullanılarak inşaat üretim maliyetine eklenmesidir.
Demirbaşlar nelerdir?
Bir muhasebe işyerinde demirbaş olarak sayılan eşyalar; bilgisayar, yazar kasa, hesap makinesi, yazıcı, telefon, evrak dolabı, koltuk, masa, sandalye, sehpa, kitaplık varsa mutfak ve tuvalet eşyaları gibi maddi karşılığı olan çeşitli mobilya ve eşyadan oluşur.