- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muhasebeci olmak için hangi derslerin iyi olması lazım?
Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer yükseköğretim kurumlarından lisans …Muhasebe ücreti ne kadar?
2022 Yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesine göre, defter tutma bedeli 95 lira ile 2 bin 218 lira arasında değişecek. Kuruluş işlemlerine yönelik çalışmalar için 2 bin 757, değişiklikler için 2 bin 960 liraya kadar ödeme yapılabilecek.Muhasebe bürosu ne kadar kazanır?
İşe yeni başladığınızda yıllık maaşınız yaklaşık 50.000-55.000 TL olacakken deneyim kazandıkça maşınız da artacaktır. Nitelikli olduktan sonra maaşınız yılda 55.000 TL ile 85.000 TL arasında değişebilir.
Muhasebe bölümünde hangi dersler var?
Muhasebe Bölümü Dersleri Nelerdir?Muhasebeci günlük ne yapar?
Kanuna uygun olmak şartıyla defteri kebir, kasa defteri, fatura, fiş, makbuz, irsaliye girişlerini kontrol ederler ve resmi makamlar ile yapılması gereken işleri yönetirler. Faturalama ve tahsilatları kontrol eder. Kurumun mali tablosunun analizini çıkarır. Borç ve alacak kontrolü yaparlar.Muhasebeci tutma zorunluluğu var mı?
Bir muhasebeci istihdam etmeniz zorunlu değildir, çünkü yeterli bilgiye sahipseniz işletmenizin muhasebesini kendiniz de tutabilirsiniz yani bunda bir mahsur yoktur.
Mali müşavir ne kadar maaş alıyor?
2022 Mali Müşavir Maaşları Mali Müşavir maaşı ortalama aylık 7907,75 _TL’dir. En düşük Mali Müşavir maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11562,5 _TL’dir.Serbest muhasebeci ne kadar kazanır?
Kariyerinde MaaşlarMuhasebe öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
Muhasebe Öğretmeni maaşı en düşük 4.490 TL, en yüksek 7.360 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Muhasebe Öğretmeni ortalamasına göre Muhasebe Öğretmeni maaşı yaklaşık 5.840 TL seviyelerindedir.