AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhasebe staji ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Muhasebe stajı ne kadar sürer?​

mali müşavir olabilmek için 3 yıl boyunca yapılması gereken staj.

Serbest muhasebeci büro açabilir mi?​

Madde 38- Her meslek mensubu mesleki faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu Oda bilgisinde işyeri açmak zorundadır. Ortaklık bürosu veya şirket kurulması halinde de işyeri açılması mecburidir. Mesleki faaliyette bulunmayan meslek mensupları ikametgahlarının bulunduğu bölgenin Odasına kaydolurlar.

Mali müşavirlik stajı başlatmak için ne yapmalıyım?​

Mali müşavirlik stajı başlatmak için ne yapmalıyım?
Staja başlayabilmek için staja giriş sınavını kazanmak ve Birlik tarafından kurulan Temel Eğitim ve Staj Merkezinin eğitim programını tamamlayıp başarılı olmak şarttır. Temel Eğitim ve Staj Merkezinin kurs ve seminerlerinde geçen ve altı ayı aşmayan süreler, staj süresinden sayılır.

Müşavirlik stajı kaç yıl?​

Müşavirlik stajı kaç yıl?
Madde 8 – (Değişik:RG-25/12/2012-28508) Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları için staj süresi 3 yıldır. (Değişik ikinci fıkra: R.G.: 14/05/2015-29355) Staj, mücbir sebepler ve yurt dışı eğitim ile yurt dışı çalışma dışında kesintisiz olarak yapılır.

Muhasebe staj kaç ay?​

Madde 8- Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları için staj süresi 2 yıldır. Serbest Muhasebeci adayları için staj süresi ise ön lisans seviyesinde mezun olanlar için 4 yıl,Ticaret Liseleri ile Maliye Meslek Liseleri mezunları için 6 yıldır.

2 yıllık muhasebe mezunu büro açabilir mi?​

Muhasebe bölümleri mezunu olan kişiler Mali Müşavirler yanında çalışabilir. Muhasebe Bölümü mezunları kendine ait bir büro açmak istiyorsa öncelikle 2 yıllık bitirdiği bölümünün üzerini tamamlayarak 4 yıllık lisans mezunu olması gerekmektedir.

Smmm Stajyeri nerelerde çalışabilir?​

Smmm Stajyeri nerelerde çalışabilir?
Serbest Muhasebecilik stajyerleri, stajlarını Yeminli Mali Müşavir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci yanında(Büroda) ve/veya denetiminde (Firmada) yapabilirler.

SMMM staja başlama sınavını kazanmak için kaç soru yapmak gerekir?​

SMMM staja başlama sınavını kazanmak için kaç soru yapmak gerekir?
Staja Giriş Sınavı için başvurular, her yılın Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yapılır. Bu sınavdan 60 puan ve üzerinde not alanlar staja başlama hakkına sahip olur….Menu.
Sınav Konuları | Değerlendirme Oranı | Soru Sayısı
Vergi Hukuku | 80% | 6
Ticaret Hukuku | 6
Borçlar Hukuku | 6
Toplam Soru Sayısı | 130
SMMM staj Dosyası kaç yıl geçerli?​
Staj için başvurduğunuz dönemden itibaren 3 yıl içinde sınavı kazanmak zorunluluğu vardır. 3 yılın sonunda başarısız olmanız halinde, dosyanız iptal edilmektedir. Yeniden başvuru için, yeni dosya açtırmanız gerekmektedir.
SMMM staj süresi nasıl hesaplanır?​
Staj süresinin hesabı Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılmış bildirimlerde yer alan çalışma günlerine göre yapılır. Bu kapsamda, ay 30 gün, yıl ise 360 gün olarak değerlendirilir.

Muhasebe stajı ne zaman yapılır?​

Muhasebe stajı ne zaman yapılır?
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adayları stajlarını Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yanında ve/veya onların denetim ve gözetiminde yapabilirler. Kanunun geçici 11 inci maddesi saklıdır. Madde 16- Staja her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlanır. Staj kesintisiz yapılır.

Muhasebe stajları ne zaman başlıyor?​

Muhasebe stajları ne zaman başlıyor?
2021 Eylül Dönemi staja başlama ön başvuruları, TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacaktır. Staja Giriş Sınavında başarılı olan ve staja başlama süresi devam eden adaylar, 1 Eylül – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında stajlarını başlatabilirler.
 
Muhasebe stajı süresi, kişinin hedeflediği unvana bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin, mali müşavir olabilmek için yapılması gereken staj süresi genellikle 3 yıldır. Bu süre boyunca adaylar, birlik tarafından belirlenen Temel Eğitim ve Staj Merkezi eğitim programını tamamlayıp başarılı olmalıdır.

Ayrıca, serbest muhasebeci olarak çalışmak isteyenlerin de belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bir meslek mensubu işyeri açmadan önce bağlı olduğu Oda'ya bilgi vermelidir. Ortaklık bürosu veya şirket kurulması durumunda da işyeri açılması zorunludur.

Mali müşavirlik stajına başlamak isteyen adayların staja giriş sınavını geçip, Temel Eğitim ve Staj Merkezi eğitim programını tamamlamaları gerekmektedir. Staj süresi genellikle 3 yıldır ancak mücbir sebepler ve yurt dışı eğitim veya çalışma dışındaki durumlarda kesintisiz olarak yapılmalıdır.

Muhasebe stajı genellikle 2 yıl sürmektedir. Ancak, Serbest Muhasebeci adayları için staj süresi ön lisans mezunları için 4 yıl, Ticaret Liseleri ile Maliye Meslek Liseleri mezunları için ise 6 yıldır.

2 yıllık muhasebe mezunları genellikle Mali Müşavirler yanında çalışabilirler ancak kendi bürolarını açmak istiyorlarsa öncelikle 2 yıllık bölümlerini tamamlayarak 4 yıllık lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Stajyerler, Yeminli Mali Müşavir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci yanında büroda veya firmanın denetiminde çalışabilirler. Staja başlamak için gereken sınavda 60 puan ve üzeri alınması gerekmektedir. Sınava ilişkin konular genellikle Vergi Hukuku, Ticaret Hukuku, ve Borçlar Hukuku gibi alanları kapsamaktadır.

Staj dosyası için başvurulan dönemden itibaren 3 yıl içinde stajı tamamlamak gerekmektedir. Staj süresinin hesaplanmasında ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan bildirimlerdeki çalışma günleri dikkate alınmaktadır. Staj genellikle her yılın Mayıs, Eylül ve Ocak aylarında başlamaktadır.

2021 Eylül Dönemi staj başvuruları TESMER Otomasyon Sistemi üzerinden online olarak yapılmaktadır. Başarılı olan adaylar, 1 Eylül - 31 Aralık 2021 tarihleri arasında stajlarına başlayabilirler.
 
Geri
Üst