- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muhasebe denetiminde hata ve hile arasındaki farklar nelerdir?
Muhasebe hata ve hileleri arasında temel belirleyici fark, kasıt kavramıdır. Kasıtlı olarak yapılan temel düzensizlikler hile, kasıtsız olarak yapılan temel düzensizlikler ise, hata olarak tanımlanmaktadır. Muhasebe hileleri hatalara göre daha zor ortaya çıkarılmaktadır.Hile Türleri Nelerdir?
Bu hilelerin ilk dördü sırasıyla şöyledir: müşteri hile ve suiistimalleri, siber suçlar, varlıkların kötüye kullanımı, rüşvet ve yolsuzluk.
Yapısal riskler nelerdir?
Denetim riski, bağımsız denetimde önem arz eden bir kavramdır. BDS 200’e göre Denetim riski: Finansal tabloların önemli bir yanlışlık içermesine rağmen, denetçinin duruma uygun olmayan bir denetim görüşü vermesi riskidir. Denetim riski, önemli yanlışlık” riski ile tespit edememe riskinin bir fonksiyonudur.Muhasebe hilesi ne demek?
Muhasebe hileleri ise belli bir amaçla işletme kayıt, belge ve hesaplarının gerçek durumu yansıtmayacak şekilde düzenlenmesi, tahrif edilmesi veya gizlenmesi olarak tanımlanmaktadır.
Muhasebe denetim Türleri Nelerdir?
Denetim; finansal tablo denetimi, uygunluk denetimi ve faaliyet denetimi olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Finansal tabloların denetimi bir işletmenin finansal tablolarının önceden belirlenmiş kriterlere uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği konusunda bir görüş belirtmek amacıyla finansal tabloların incelenmesidir.Hile kavrami nedir?
Hile kavramı; birini aldatmak, yanıltmak için yapılan düzen, dolap, oyun olarak tanımlanmaktadır. Muhasebe hileleri ise belli bir amaçla işletme kayıt, belge ve hesaplarının gerçek durumu yansıtmayacak şekilde düzenlenmesi, tahrif edilmesi veya gizlenmesi olarak tanımlanmaktadır.