Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhasebe de calismak icin ne gerekli?

Editör

Yeni Üye

Muhasebe de çalışmak için ne gerekli?​

Hukuk, maliye, iktisat, muhasebe ve daha da arttırabileceğimiz bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. En az 3 yıl staj yapmış olmamız gerekmektedir. Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmamız ve serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış olmamız da gerekli şartlardan birini oluşturmaktadır.

Muhasebe meslek Elemanı ne kadar maaş alır?​

Muhasebeci maaşı ortalama aylık ücret 6.500 TL civarında. Ortalama ücret, bir meslekte çalışan işçilerin yarısının bu miktardan daha fazla ve yarısının daha az kazandığı ücrettir.

Muhasebeci olmak için hangi derslerin iyi olması lazım?​

Muhasebeci olmak için hangi derslerin iyi olması lazım?
Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer yükseköğretim kurumlarından lisans …

Ön Muhasebe herkes yapabilir mi?​

Fakat web tabanlı ön muhasebe programını kullanmaya başlamanız içinse sadece e-posta ve parolanızı girerek üyelik hesabı oluşturmanız yeterli oluyor. 2. Eğitim Almanıza Gerek Yok! İnternet kullanan herkes web tabanlı ön muhasebe programlarını kullanabilir.

Muhasebe bölümünde hangi dersler var?​

Muhasebe Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Muhasebe,
- Mikro Ekonomi,
- Temel Hukuk,
- Makro Ekonomi,
- İşletme Yönetimi,
- Ticari Matematik,
- Maliyet Muhasebesi,
- Şirketler Muhasebesi,

Muhasebeci olmak için hangi üniversiteye gitmek gerekir?​

Muhasebeci olmak için hangi üniversiteye gitmek gerekir?
Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans lisans bölümlerinden mezun olan kişiler mali müşavir olabilirler.
4 yıllık muhasebe bölümü hangi üniversitelerde var?​
Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümü (4 Yıllık)
Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ | Muhasebe ve Finans Yönetimi | EA
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ | Muhasebe ve Finans Yönetimi | EA
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ | Muhasebe ve Finans Yönetimi | EA
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | Muhasebe ve Finans Yönetimi | EA

Muhasebe alanında çalışmak isteyen kişilerin sağlaması gereken bazı önemli koşullar vardır. Öncelikle hukuk, maliye, iktisat, muhasebe gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Bu alanda lisans seviyesinde eğitim almış olmak, muhasebe konusunda temel bilgilere sahip olmayı sağlar. Ayrıca en az 3 yıl staj yapmış olmak da bu mesleği icra etmek için gereken şartlar arasındadır.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik yapabilmek için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavını başarılı bir şekilde geçmek ve bu mesleği icra edebilmek için gerekli ruhsatı almak da önemlidir.

Muhasebe meslek elemanlarının maaşları genellikle ortalama aylık 6.500 TL civarındadır. Ancak bu miktar farklı çalışma koşullarına, deneyime ve çalışılan sektöre göre değişiklik gösterebilir.

Muhasebeci olmak için iyi olması gereken dersler arasında hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler gibi dersler bulunmaktadır. Bu dersler muhasebecilerin mesleklerini daha iyi icra edebilmelerine yardımcı olabilir.

Ön muhasebe konusunda ise herkesin yapabileceği basit işlemler bulunmaktadır. Web tabanlı ön muhasebe programlarını kullanmak için genellikle e-posta ve parola ile üyelik oluşturabilirsiniz. Bu programlar genellikle interneti kullanabilen herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin genellikle karşılaşacakları dersler arasında muhasebe, mikro ekonomi, temel hukuk, makro ekonomi, işletme yönetimi, ticari matematik, maliyet muhasebesi ve şirketler muhasebesi gibi dersler yer almaktadır.

Muhasebeci olmak için bir üniversiteye gitmek isteyenler genellikle işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, bankacılık ve finans gibi lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Bu bölümler muhasebe konusunda temel bilgileri edinmelerine yardımcı olabilir.

Son olarak, 4 yıllık muhasebe ve finans yönetimi bölümünü okumak isteyenlerin tercih edebileceği bazı üniversiteler arasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi gibi üniversiteler bulunmaktadır. Bu üniversitelerde bu alanda eğitim alarak muhasebe alanında kariyer yapma fırsatınız olabilir.

Geri