AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muharrem Ayında Yapılacak İbadetler

SoruCevap

Yeni Üye
Muharrem Ayında Yapılan İbadetler

Muharrem Ayında Yapılacak İbadetler Nelerdir

Muharrem ayının birinci gecesi Muslumanların kameri yılbaşı gecesidir Bu geceyi ihya etmeli ve saygı gostermeli Saygı gostermek, gunah işlememekle olur Zilhiccenin son gunu ve Muharremin birinci gunu oruc tutan, o yılın tamamını oruc tutmuş gibi sevaba kavuşur

Muharremin birinci gecesi şu şekilde niyet ederek bir Tesbih Namazı kılınır:

Ya Rabbi, bu yeni senede beni mağfiret! ilahine, rızai ilahine ve hidayeti ilahine mazhar eyle Yeni acılan amel defterimi rızai ilahine muvafık amel ile doldurmayı bana nasip eyle Beni gadabı ilahine dUcar edecek amellerden muhafaza buyur

Tesbih namazında şunlar okunur:
1 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetu'lKursi,
2 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 Amene'rRasUlu (SUrei Ali İmran'ın ilk 2 ayeti de ilave edilerek)
3 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 Huvellahullezi
4 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 ihlası Şerif

Namazdan sonra istiğfar edilir, salavatı şerife getirilir ve arkasından dua yapılır

Muharremin birinci gununde, her birinde besmele cekerek, bir defada 1000 İhlası Şerif okuyanları, Cenabı Hakk lutfuyla ve keremiyle huzUruna bu alemden kul borcu ile goturmeyecektir Muharrem ayının birinden onuna kadar 10 gun oruc tutmak ve 10 gun aşUra pişirmek faziletli ibadetlerdendir Bunu yerine getirenlerin, Hz Hasan ve Hz Huseyin (ranhuma) Efendilerimizle cennete girecekleri umit edilir Bu on gunluk orucu tutamayanlar, mumkunse 8, 9 ve 10 gunleri oruc tutmalıdırlar ResUlullah Efendimiz (sav) 9 gunu seferde bulunduğundan yalnız 10 gunu oruc tutmuşlar ve Sağ olursak gelecek sene 9 gunu de tutarızbuyurmuşlardır
Bu ay icinde; perşembe, cuma, cumartesi gunleri peş peşe oruc tutulursa 900 senelik nafile oruc sevabı verilir

MUHARREMİN BİRİ İLE ONU ARASINDA KILINACAK NAMAZ

Muharrem ayının biri ile onu arasında bir defa olmak uzere, 2 rek'atte bir selam vererek 6 rek'at namaz kılınır Bu namaz akşamla yatsı arasında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir Namaza şoyle niyet edilir: Niyet eyledim ya Rabbi, senin rızai şerifin icin namaza Herhangi bir komşumun ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı gecmiş ise, bu hakkın odenmesi icin, Allahu Ekber

1 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetu'lKursi, 11 İhlası Şerif

2 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif

3 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 1 Elhakumu'ttekasur, 11 İhlası Şerif

4 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif

5 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 3 Kul ya eyyuhe'lkafirUn, 11 ihlası Şerif

6 rek'atte: 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif okunur Namazdan sonra dua edilir

Geri