- Konu Yazar
- #1
Muhammara (Cevizli Biber) Tarifi İçin Malzemeler
250 gr baş biber ( kurutulmuş kırmızı biber )
Yarım su bardağı tahin ( isteğe bağlı arttırılabilir )
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 su bardağı dövülmüş ceviz çok az su eklenebilir macun kıvamına gelsin diye
Üzerine
Nar ekşisi zeytinyağı dilerseniz ceviz ile süslenebilir ( 1 saat önce )
Muhammara (Cevizli Biber) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan hazırlanan baş biberlerimizi, dövülmüş ceviz ve tahinle karıştırıyoruz ölçü olarak baş biberinize göre ayarlama yapmanız gerekmektedir yada damak lezzetinize göre tahin ve cevizi arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
250 gram başbiberimize bir su bardağı dövülmüş ceviz, yarım su bardağı tahin ,bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
Çok az su eklenebilir macun kıvamına gelince servis edebiliriz.
Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Muhammara (Cevizli Biber) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gr baş biber ( kurutulmuş kırmızı biber )
Yarım su bardağı tahin ( isteğe bağlı arttırılabilir )
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 su bardağı dövülmüş ceviz çok az su eklenebilir macun kıvamına gelsin diye
Üzerine
Nar ekşisi zeytinyağı dilerseniz ceviz ile süslenebilir ( 1 saat önce )
Muhammara (Cevizli Biber) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yazdan hazırlanan baş biberlerimizi, dövülmüş ceviz ve tahinle karıştırıyoruz ölçü olarak baş biberinize göre ayarlama yapmanız gerekmektedir yada damak lezzetinize göre tahin ve cevizi arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
250 gram başbiberimize bir su bardağı dövülmüş ceviz, yarım su bardağı tahin ,bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
Çok az su eklenebilir macun kıvamına gelince servis edebiliriz.
Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Muhammara (Cevizli Biber) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı