AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebinin tepsiye yapismamasi icin ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Muhallebinin tepsiye yapışmaması için ne yapılır?​

Borcam hala hafifçe ıslakken hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içerisine dökün ve üstünü bir spatula ile düzleştirin. Üstünün kurumaması için 5-10 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini streç filmle kaplayın. Muhallebiye tamamen değeceği için kabuk bağlamasını önleyecektir.

Muhallebi ye ne konur?​

Bu malzemeler; süt, şeker ve bir bağlayıcı. Bu bağlayıcı nişasta, un ya da pirinç unu olabiliyor. Kimi zaman un-nişasta ya da pirinç unu-nişasta kombinasyonları da tercih edilebiliyor. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilya gibi farklı aromalar ilave edilebiliyor, son aşamada tereyağı sayesinde tadına tat takılabiliyor.
Saray muhallebisi nasıl yapılır?
Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
- Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
- Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
- Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın.
Muhallebi hangi ülkeye ait?
Bir efsaneye göre Arap mutfağının muhallebi ile tanışması Arap general Al-Muhallab ibn Abi Sufra’nın komutasında görev yapan İranlı aşçının yaptığı muhallebi ile 7. yüzyılda gerçekleşmiştir. Muhallebiyi çok seven komutan tatlıya kendi adını vermiştir.

Cıvık muhallebi nasıl katılaşır?​

Eğer muhallebiniz sıvı olduysa Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır. Doğru oranın 1’e 2,5 olması gerekiyor.

Tereyağsız muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt.
- 2 yemek kaşığı nişasta.
- 1 yemek kaşığı un.
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
- (bence yarım su bardağı yeterli oluyor ama siz yine de kontrol edin)
- 1 vanilya dilerseniz damla sakızı ekleyebilirsiniz çok güzel oluyor.
- 1 kaşık kadar sıvı yağ
Güzel bir muhallebi nasıl yapılır?
Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
Muhallebi için ne nişastası kullanılır?
Nişasta Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Pastane usulü muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi (Pastane Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, ün, toz şeker ve nişastayı birlikte tencereye koyup kaynayana kadar iyice çırpıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca içine margarini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Vanilyayı ekleyip koyulaşana dek pişiriyoruz ve kaselere servis edip üzerini süslüyoruz.

Evde saray lokumu nasıl yapılır?​

Saray Lokumu (Saray Sarma) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırın tepsisinin tabanını iyice örtecek şekilde hindistan cevizi yayılır.
- Ardından süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır.
- Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir.
Sütlaç ilk nerede yapıldı?
Sütlaç, ”sütlü aş” veya ”sütlü pirinç” adlarıyla ilk olarak 15. Yüzyılda tıbbi kitaplarda ve Kaygusuz Abdal’ın şiirlerinde geçer. İtalyan mutfağına da giren sütlaç, Papa V. Pius’ın 1570’de verdiği bir ziyafetin üçüncü yemeği olarak ”üzerine şeker ve tarçın serpilmiş Türk usulü sütlü pirinç” diye sunuldu.
Sütlaç hangi yöreye ait?
Sütlaç, sütlü ve ya sütlü aş çeşitli mutfak kültürlerinde bulunabilen bir tatlı….

Sıvı muhallebi nasıl yapılır?​

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın.
- Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
- Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
 
Geri
Üst