Muhallebili Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema için :
2 su bardağı süt
1 küçük çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Muhallebili Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Toz şeker ve yumurta beyazlaşıncaya çırpılır.
Ardından diğer tüm malzemeler sırasıyla eklenip güzelce çırpılır.
Kek kalıbını tereyağ yada sanayağ ile güzelce yağlayığ üzerine hafif un serpilir (yapışmaması için).
Akabinden kek kalıbına yaptığımız karışımı döküp hafifçe birkaç kez tezgaha vurulur hava boşlukları alınsın diye.
Sonra önceden ısıtılmış 180°c fırında kontrollü 10 dakika pişiriyoruz.
Sonra birkaç yerine bıçak batırıp kontrol ediyoruz.
Çıkarıp soğumaya bırakın.
O esnada muhallebisini hazırlayalım.Muhallebisi için*Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır orta ateşte devamlı olarak karıştırıyoruz.
Dikkat edin kesinlikle un tepeleme olmayacak.
Kaynamaya başladığı zaman tereyağ ve vanilya yı da ekliyoruz 1 dakika kadar daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
Biraz soğudu zaman kekimizin üzerine döküyoruz.
Son olarak da süsleyip buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
2 saat dinlendikten sonra ikram edebilirsin.deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun*.
Muhallebili Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst