AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhallebili Tart Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Materyaller

Keki için:
2 yumurta
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı margarin
1 paket şekerli vanilin
Desen için:
Çikolata sos

Muhallebili Tart Kek Tanımı Yapılışı

Birinci olarak kekimizin hamurunu hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ek ederek çırpıyoruz.
Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza döküyoruz.
Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
Evvelce ısıttığımız 180 derece fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.
Kekimiz pişerken süt, şeker ve un ile muhallebimizi pişiriyoruz. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
Margarin ve şekerli vanilini ek edip, çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca kekimizin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
Üzerini çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
Not:Bardak ölçüleri 200 ml’lik su bardağı, 100 ml’lik çay bardağı.

Muhallebiyi biraz akışkan yaparsanız daha hoş olacaktır.

Üzerini istediğiniz farklı eserlerle şekillendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst