AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhallebili Tart Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet havuç rendesi
Yarım çay bardağı ceviz
Kabartma tozu
Vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin/tereyağ (malzemeler tencerede pişirilir birinci sıcağı geçince eklenir.)

Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek harcı için yumurta ve şeker çırpılır. Köpük köpük olup şeker eriyince süt sıvı yağ eklenir karıştırılır.
Ardından vanilin eklenir yavaşça un ve kabartma tozu eklenir. Kek kıvam alınca içerisine havuç rendesi tarçın ve ceviz ek edilir.
Yağlanan tart kalıbına alınır. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirilir.
Muhallebi içn nişasta ve un tencereye alınır ve akabinde yavaşça süt ile açılır.
Tüm süt eklenince içerisine şeker ilave edilir kaynatılır. Kıvam alan muhallebi birinci sıcaklığı geçince tereyağı eklenir.
Ilıyan kekin üzerine muhallebi eklenir ve üzerine biçim olarak isteğe bağlı formda ceviz hindistan cevizi vs eklenebilir.
Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst