Muhallebili Tart Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket pakmaya bitter damla çikolata
Üzeri için;
1 bardak süt
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket pakmaya beyaz pul çikolata( yahut 1 paket krem şanti )
Üzerine süslemek için;
Pakmaya çiftrenkli damla çikolata

Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpalım şeker eriyince süt, kakao ekleyelim. Sonra sıvı yağ ekleyip un ve kabartma tozunu ek edelim hamuru güzelce çırpalım.
Kek kalıbı katı yağla yağlayıp sonra kalıba boşaltalım.
Kekimizi 175 derece evvelce ısıtılmış fansız fırında pişmeye bırakalım.
Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım, pakmaya beyaz pul çikolata ek edelim düzgünce eriyinceye kadar karıştıralım. (beyaz çikolata yerine istersenizsoğuyan muhallebimize kremşanti yahut labne peyniri ek edelim güzelce çırpalım.) [*]Kürdan testi yaparak fırından çıkan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır, kürdan ile delikler delip üzerine 1 bardak süt döküp keki biraz ıslatalım. [*]Üzerine muhallebi dökülerek yayılır ve damla çikolata ile süslenir afiyet olsun.
Not; üzerinin süslemesi sizin tercihinize kalmış.
Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst