Muhallebili Spangle

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Spangle Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya
40 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı yoksa koymaya bilirsiniz)
Spangle için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
60 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su
Süslemek için;
Çikolata parçaları
Antep fıstığı

Muhallebili Spangle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce muhallebili kısmı için tereyağını tencereye alın ve eritin.
Un, süt ,şeker ekleyip karıştırın .
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin altını kapatın.
Vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve kuplara paylaştırın.
Spangle için çikolata ve soğuk su hariç tüm materyalleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin ocağı kapatın ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
Çikolata büsbütün eriyince soğuk (su soğuk olmalı) suyu ekleyin ve 2-3dk çırpın ve muhallebilerin üzerine paylaştırın.
2 saat kadar dolapta dinlendirin.
Üzerine çikolata kesimleri ve fıstık ( istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz) serpip servis yapın afiyet olsun
Muhallebili Spangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst