AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhallebili Karpuz Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Karpuz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam ıspanak
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebisi için
2,5 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için
Orman meyveli sos
Damla çikolata

Muhallebili Karpuz Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları çırpıyoruz.
Bire şekeri köpürene kadar tutam ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra bir bardak süt ile blender dan geçirip kek karışımımıza ek ediyoruz.
Sıvı yağ,un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpıyoruz.
Tart kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafif un serptikten sonra harcımızı döküp 180 derece fanlı fırın ayarında 25 dk pişiriyoruz.
Kek fırında pişerken muhallebisi için 2,5 su bardağı sütü tencereye alıyoruz.
Un ve nişastayı farklı bir kapta karıştırıp üzerine sütten bir ölçü alıp eriyene kadar uygunca çırpıyoruz ve tencereye ek ediyoruz. (süte direkt eklerseniz topaklanma olur. )
şeker ve vanilyayı da ekleyip göz göz olana kadar orta ateşte karıştıyoruz.
Muhallebi kaynayınca üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip çırpıyoruz. Muhallebimiz hazır.
Kek fırından çıkıp soğuduğunda kalıptan dikkatlice çıkarıyoruz.
Üzerine soğuyan muhallebiden döküp her tarafına yayıyoruz.
En üstüne orman meyveli sosu gezdirip damla çikolata serpiyoruz. Afiyet olsun.
Muhallebili Karpuz Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst