AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
250- 300 gram kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz-fındık
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin.
Üzerine şekeri ve kavrulmuş kadayıfı ekleyerek kavurun özdeşleşmesini sağlayın.
Son olarak cevizi ek edin ve bir müddet daha kavurup ocaktan alın.
Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım krema ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ek edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir imaj alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Hazırladığımız kadayıfı isteğe nazaran kuplara, borcama yada bir tepsiye yerleştirin.
Kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları yerleştirin.
Tatlımızı soğumaya bırakalım tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun… .
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst