AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
300gr taze kadayıf
100 gram tereyağ
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için;
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krema

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıfı ince ince doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz tereyağ ekleyip, ocakta orta ateşte rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ve ceviz içi ekleyip rengi kızara kadar kavuruyoruz.
Muhallebisi için vanilya ve krema hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 10-15 dk soğumasını bekliyoruz.
Daha sonra vanilya krema ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
Kuplara sırayla kadayıf ve muhallebiyi sırasıyla bölüştürüp, üzerini dilediğimiz üzere süsleyip, 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst