AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf için;
200 gram kadayıf ( hazır paket)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kadayıfı uygun bir tencereye alalım.
Dövülmüş ceviz tereyağ ve 4 yemek kaşığı şekeri ilave edip biraz kavuruyoruz.
Kadayıf çiğ ise pembeleşene kadar kavuruyoruz.Soğumaya bırakalım.
Muhallebi için uygun bir tencereye süt ,tereyağ, un, nişasta ve yumurta sarısını ilave edip çırparak pişiriyoruz.
Göz göz olup kaynayınca vanilyayı ekliyoruz.
Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp biraz soğumaya bırakalım.
Uygun bir borcamı ıslatalım.
Kadayıfın yarısını dökelim ve ezelim biraz sıkılaşması için.
Ardından muhallebiyi dökelim düzeltelim.
Kalan kadayıfı üzerine döküyoruz.
İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst