AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
200 gram kavrulmuş kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası
4 yemek kaşığı un
1 paket krema
1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çiğ kadayıf kullanacaksanız kısık ateşte kavurun Ben marketten kavrulmuş aldım biraz daha kavurdum.
Tereyağını eritelim kavrulmuş kadayıfı yağda biraz 4-5 dakika daha kavuralım
Üzerine şekeri ekleyip karıştırın daha sonra ceviz yahut fındık ekleyip, 4-5 dakika daha kavurup, ocaktan alalım kadayıfı.
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp, pişirelim. Katılaşan pişen muhallebiyi ılıması için bir kenara bırakalım üzerini streç sinemayla kapatıp bekletin.
Ilıdıktan sonra kremayı vanilyayı ek edip mikserle çırpalım. Borcama kadayıfın yarısını döküyoruz, üzerine muhallebinin tamamı dökülür.
Daha sonra kalan kadayıflarda üzerine eklenip buzdolabında dinlenmeye bırakalım en az 3 saat buzdolabında dinlenmeli.
Krema eklemek istemeyenler 1 paket toz kremşanti ekleyip, mikserle çırpabilir lakin benim teklifim kremadır Deniyeceklere afiyet şifa olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst