Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram kavrulmuş kadayıf
2.5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını eritelim,içine kavrulmuş kadayıf ve toz şekeri katıp kavuralım.
İçine kırılmış cevizi ek edip karıştıralım ve ocağın altını kaptalım.
Muhallebisi için tencereye süt ,toz şeker, nişasta ve unu alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Muhallebinin birinci sıcağı çıkınca içine krem şantiyi ek edip karıştıralım.
Borcamın altına kavurduğumuz kadayıfın yarısını koyalım ve güzelce bastırarak düzleyelim.
Daha sonra hazır olan muhallebimizi üzerine dökelim.
Son olarak kalan kadayıfı da üzerine döküp güzelce yayalım.
1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim. Servise hazır.Deneyeceklere afiyet olsun
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst