AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kavrulmuş kadayıf (çiğ ise kısık ateşte kavurun)
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket krema veya kremşanti
1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bez bir tavada tereyağı eritip kadayıflarımızı ekleyelim kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
Hemen içine 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım.
Muhallebili kadayıf tarifinin yapılışı:Muhallebi yapacağımız tencerenin içine şeker, nişasta ve unu ekleyerek karıştıralım.
Sonra yavaşça sütü ekleyerek çırpalım göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
Kaymak olmaması için ara sıra karıştırıyoruz.
Ilıdıktan sonra içine toz kremşanti ve vanilya ekleyerek mikser yardımı ile çırpalım.
Borcamın tabanına soğuyan tel kadayıfı yarısını serelim.
Üzerine muhallebinin tamamını dökelim ve eşit şekilde serelim.
Üzerine kalan kadayıfları serelim.
Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst