SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Muhallebili Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır
Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapılışı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı icin ihtiyacınız olan malzemeler
250 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
1 su bardağı + 7 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
1 kg sut
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
imagesmuhallebilikadayiftatlisitarifiresimli5ad402186ba8d
Muhallebili Kadayıf Tatlısının yapılışı
Kadayıfları tifterek birbirinden ayırınız
250 gr tel kadayıfı, 150 gr tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulduktan sonra, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı cekilmiş cevizi ekleyip biraz daha kavurun
Ardından 1 kg sut,1 Turk kahvesi fincanı un, 1 Turk kahvesi fincanı mısır nişastası ve 7 yemek kaşığı toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Piştikten sonra, 1 paket kremşantiyi (toz olarak) ve 1 paket vanilyayı muhallebiye ekleyin ve blendır ile kıvam alıncaya kadar cırpın
Borcama once kavurduğunuz kadayıfın yarısını serin
Uzerine muhallebiyi ekleyin,borcama yayın
Muhallebinin uzerini kalan kadayıflar ile kaplayın
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Muhallebili Kadayıf Tatlısı yapılışı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı icin ihtiyacınız olan malzemeler
250 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
1 su bardağı + 7 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
1 kg sut
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket kremşanti
1 paket vanilya
imagesmuhallebilikadayiftatlisitarifiresimli5ad402186ba8d
Muhallebili Kadayıf Tatlısının yapılışı
Kadayıfları tifterek birbirinden ayırınız
250 gr tel kadayıfı, 150 gr tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulduktan sonra, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı cekilmiş cevizi ekleyip biraz daha kavurun
Ardından 1 kg sut,1 Turk kahvesi fincanı un, 1 Turk kahvesi fincanı mısır nişastası ve 7 yemek kaşığı toz şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Piştikten sonra, 1 paket kremşantiyi (toz olarak) ve 1 paket vanilyayı muhallebiye ekleyin ve blendır ile kıvam alıncaya kadar cırpın
Borcama once kavurduğunuz kadayıfın yarısını serin
Uzerine muhallebiyi ekleyin,borcama yayın
Muhallebinin uzerini kalan kadayıflar ile kaplayın
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz