AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Kadayıf Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Kadayıf Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için
125 gr tereyağı
5 dolu yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya şekeri
Arası için:
500 gr kadayıf
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı şeker
2 paket kremşanti
2 tane muz

Muhallebili Kadayıf Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muhallebisini hazırlayalım. Tereyağını bir tencereye alalım eritelim.
Unu ilave edelim kokusu çıkana kadar hafif kavuralım.
Sütü ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirelim.
Altını kapatalım vanilya şekerini de ekleyip soğumaya bırakalım.
Kadayıfımızı patlayalım (ben kızarmış kadayıf kullandım) kavuracağımız tavanın dibine yağı dökelim
Kadayıfı ekleyelim ve kavuralım kızarınca şeker ve cevizi ekleyelim tekrar şeker eriyene kadar kavuralım.
Kavrulan kadayıfımızı bir tepsini dibine serelim üzerine yavaşça bir kaşık yardımıyla muhallebisini yayalım
Soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra hazırladığımız kemşantiyi üzerine yayalım.
Büyük dikdörtgen şekilde dilimleyelim aralarını uzun uzun doğradığımız muzları yerleştirelim ve saralım. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst