Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Etimek için:
1 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Muhallebi için:
750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
0.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Üzeri için;
Kaplayacak kadar hindistan cevizi
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tepsiye etimekleri diziyoruz. Şerbeti için geniş bir tencereye şekeri koyup, kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
Şeker karamelize olunca yavaş yavaş suyu ek ediyoruz ve sertleşen karamel eriyene dek kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetini çekene kadar bekliyoruz. Muhallebi hazırlamak için tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak yoğunlaşıncaya dek kaynatıyoruz.
Kıvam alınca etimeklerin üzerine yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üst katı için kremşantiyi paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayıp yeterlice soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz.
Üzerine hindistan cevizi de serpip dinlendiriyoruz. 2-3 saat dinlenen pastamızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Etimek için:
1 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Muhallebi için:
750 ml süt (3,5 su bardağından biraz fazla)
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
0.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
Üzeri için;
Kaplayacak kadar hindistan cevizi
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tepsiye etimekleri diziyoruz. Şerbeti için geniş bir tencereye şekeri koyup, kısık ateşte karamelize olana dek pişiriyoruz.
Şeker karamelize olunca yavaş yavaş suyu ek ediyoruz ve sertleşen karamel eriyene dek kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbeti etimeklerin üzerine döküp şerbetini çekene kadar bekliyoruz. Muhallebi hazırlamak için tüm malzemeyi bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte devamlı karıştırarak yoğunlaşıncaya dek kaynatıyoruz.
Kıvam alınca etimeklerin üzerine yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üst katı için kremşantiyi paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayıp yeterlice soğuyan muhallebinin üzerine yayıyoruz.
Üzerine hindistan cevizi de serpip dinlendiriyoruz. 2-3 saat dinlenen pastamızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Muhallebili Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı