AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhallebili Elma Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
6 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tutam hibüsküs
1 çay bardağı su
İç harcı için;
1 çay bardağı sarı üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
12 adet petibör bisküvi
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 poşet toz krem şanti

Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.
Elmaları tencereye dizin, üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şekerleri koyun. Daha sonra hibüsküslerden koyun.
1 çay bardağı suyu üzerine dökün ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzüm, ceviz ve tarçını bir kapta karıştırın. Soğuyan elmaların içine harçtan koyup bisküviyle kapatın ve kare borcam tepsiye dizin.
Muhallebi için süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı karıştırın. Koyulaşınca altını kapatın ve tereyağı ekleyip iyice çırpın.
Biraz soğuyan muhallebiye toz krem şanti koyup iyice çırpın ve elmaların üzerine gezdirin. En son üzerine hindistan cevizi dökün.
Dolapta 1-2 saat soğuduktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun.

Muhallebili Elma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst