Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi tanımı için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme un
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Kakao (isteğe bağlı)
Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel gereçleri süt, şeker, un, nişasta alıp tencere alalım güzelce kısık ateşte karıştıralım.
Karıştırdım muhallebi ikiye bölelim.
Biri sade başkası kakaolu olacak.
2 yemek kaşığı kakao dökelim.
Sonra bu iki muhallebi farklı ayrı tencerelerde pişirelim. Kısık ateşte olan muhallebiyi ocaktan alıp üzerine vanilya ve yağ atıp güzelce ikisini de karıştıralım.
Kaseye evvel kakaolu muhallebiden sonra beyaz muhallebiden koyup dolaba atalım dinlenmesi için.Servis yapmaya hazır
Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi tanımı için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme un
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
Kakao (isteğe bağlı)
Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel gereçleri süt, şeker, un, nişasta alıp tencere alalım güzelce kısık ateşte karıştıralım.
Karıştırdım muhallebi ikiye bölelim.
Biri sade başkası kakaolu olacak.
2 yemek kaşığı kakao dökelim.
Sonra bu iki muhallebi farklı ayrı tencerelerde pişirelim. Kısık ateşte olan muhallebiyi ocaktan alıp üzerine vanilya ve yağ atıp güzelce ikisini de karıştıralım.
Kaseye evvel kakaolu muhallebiden sonra beyaz muhallebiden koyup dolaba atalım dinlenmesi için.Servis yapmaya hazır
Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı