Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhallebi yaparken sut yerine ne kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.337
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Muhallebi yaparken süt yerine ne kullanılır?​

Su muhallebisi adından da anlaşılacağı üzere orijinalinde su ile hazırlanıyor ve içine süt ya da şeker katılmıyor. (4 su bardağı süte yarım bardak nişasta ile hızlıca hazırlanabilir) Onun yerine üzerine gül suyu ve pudra şekeri bir sos hazırlanıyor.

Muhallebi ne kadar sürede soğur?​

Muhallebi ne kadar sürede soğur?
Dibini tutturmak için başından ayrılmayın. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip blenderdan geçirin. Soğuyunca dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekleyip servis edin. Afiyet olsun…

Muhallebinin üstüne ne atılır?​

Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır. Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır. Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.

Muhallebi sıcak yenir mi?​

Muhallebi sıcak yenir mi?
ayrıca ılık yemek gerekir.
Muhallebi nasıl soğutulur?​
Puding, muhallebi, pasta kreması gibi sütlü tatlıları pişirdikten sonra tencerenin üzerini streç film ile kaplarsanız; üzeri kabuk tutmadan soğumasını sağlamış olursunuz.

Muhallebinin koyulaşması için ne yapılır?​

Muhallebinin koyulaşması için ne yapılır?
Bir kabın içerisine ılık su ya da oda sıcaklığında süt alın. İçerisine en hızlı çözümlerin başında gelen nişastayı ilave edin ve nişastanın tamamen dibe çökmesini sağlayın. Ardından kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak nişastanın su ya da sütle bütünleşmesini sağlayın.

Muhallebi neden kesilir?​

Uzun süre bekletilen sütlerde topaklaşma ve oluşan bu topakların bir çökelti oluşturması görülür. Sütün kesilmesi olarak adlandırılan bu durum genellikle çiğ sütte görülür. Sütün kesilmesini sağlayan şey ise süt içerisinde bulunan bir bakteri çeşididir.

Sütsüz muhallebi yapılır mi?​

Sütsüz muhallebi yapılır mi?
Merhabalar hanımlar şimdi sizlere olay bir tarifim var sütsüz kremasız muhallebi asla un kokusu olmuyor hemen anlatmaya başlıyorum. İlk önce karıştırma kabına unu ve suyu alıp hiç topak kalmayana kadar karıştıralım. Ardından şekeri ekleyelim daha sonra tenceremizin içine yarım su bardağı su alalım ve kaynatalım.

Yoğurtlu muhallebi nasıl yapılır?​

Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatın. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getirin. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırın.
 
Muhallebi yaparken süt yerine farklı alternatifler kullanılabilmektedir. Örneğin, su muhallebisi süt yerine su ile hazırlanabilir. Ayrıca, nişasta kullanarak süt yerine hızlı bir şekilde muhallebi yapmak da mümkündür. 4 su bardağı suya yarım bardak nişasta ekleyerek muhallebi hazırlayabilirsiniz.

Muhallebi genellikle bir saat gibi bir sürede soğuyarak servise hazır hale gelir. Muhallebiyi pişirdikten sonra karışımın kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyerek blenderdan geçirerek muhallebiyi soğutabilir ve ardından buzdolabında en az bir saat bekletip servis edebilirsiniz.

Muhallebinin üstüne tarçın veya ceviz gibi malzemeler serpilerek servis yapılabilir. Ayrıca, gül suyu ve pudra şekeri sosu ile de muhallebi lezzetlendirilebilir.

Muhallebi genel olarak ılık ya da soğuk olarak yenir. En iyi lezzeti elde etmek için muhallebinin ılık ya da oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta servis edilmesi önerilir.

Muhallebi, puding, pasta kreması gibi sütlü tatlılar pişirildikten sonra tencerenin üzerini streç film ile kapatılarak soğutulabilir. Bu şekilde kabuk tutmadan soğuması sağlanabilir.

Muhallebinin koyulaşması için nişasta kullanılabilir. Ilık su veya oda sıcaklığında süt içerisinde nişasta tamamen çözülerek muhallebi karışımına eklenerek koyulaşması sağlanabilir.

Sütsüz muhallebi yapmak mümkündür. Un, su, şeker ve su ile hazırlanan krema ile lezzetli bir sütsüz muhallebi elde edilebilir.

Yoğurtlu muhallebi ise süt, şeker ve nişastanın karıştırılıp pişirilmesiyle hazırlanan karışıma yoğurt ilave edilerek yapılır. Yoğurtlu muhallebi farklı bir lezzet alternatifi sunabilir.
 
Geri
Üst