- Konu Yazar
- #1
Muhallebi yaparken süt yerine ne kullanılır?
Su muhallebisi adından da anlaşılacağı üzere orijinalinde su ile hazırlanıyor ve içine süt ya da şeker katılmıyor. (4 su bardağı süte yarım bardak nişasta ile hızlıca hazırlanabilir) Onun yerine üzerine gül suyu ve pudra şekeri bir sos hazırlanıyor.Muhallebi ne kadar sürede soğur?
Muhallebi ne kadar sürede soğur?Dibini tutturmak için başından ayrılmayın. Kıvamı yoğunlaşınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip blenderdan geçirin. Soğuyunca dolaba kaldırın ve en az 1 saat bekleyip servis edin. Afiyet olsun…
Muhallebinin üstüne ne atılır?
Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır. Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır. Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.Muhallebi sıcak yenir mi?
Muhallebi sıcak yenir mi?ayrıca ılık yemek gerekir.
Puding, muhallebi, pasta kreması gibi sütlü tatlıları pişirdikten sonra tencerenin üzerini streç film ile kaplarsanız; üzeri kabuk tutmadan soğumasını sağlamış olursunuz.
Muhallebinin koyulaşması için ne yapılır?
Muhallebinin koyulaşması için ne yapılır?Bir kabın içerisine ılık su ya da oda sıcaklığında süt alın. İçerisine en hızlı çözümlerin başında gelen nişastayı ilave edin ve nişastanın tamamen dibe çökmesini sağlayın. Ardından kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak nişastanın su ya da sütle bütünleşmesini sağlayın.
Muhallebi neden kesilir?
Uzun süre bekletilen sütlerde topaklaşma ve oluşan bu topakların bir çökelti oluşturması görülür. Sütün kesilmesi olarak adlandırılan bu durum genellikle çiğ sütte görülür. Sütün kesilmesini sağlayan şey ise süt içerisinde bulunan bir bakteri çeşididir.Sütsüz muhallebi yapılır mi?
Sütsüz muhallebi yapılır mi?Merhabalar hanımlar şimdi sizlere olay bir tarifim var sütsüz kremasız muhallebi asla un kokusu olmuyor hemen anlatmaya başlıyorum. İlk önce karıştırma kabına unu ve suyu alıp hiç topak kalmayana kadar karıştıralım. Ardından şekeri ekleyelim daha sonra tenceremizin içine yarım su bardağı su alalım ve kaynatalım.