AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muhallebi Tatlı Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhallebi Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 şeker kaşığı şekerli vanilin
1 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
Yarım paket petibör bisküvi
Bir tutam ceviz içi

Muhallebi Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un, toz şeker ve buğday nişastasını tencereye boşaltıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp, (ben ocağı kapatmadan yapmışım öylede olabilir problem yok yalnızca daha koyu oluyor kıvamı) şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra kabımıza alıp evvel oda sıcaklığına gelen kadar bekliyoruz.
Daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra servis edeceğimiz sunumluklarımızı hazırlıyoruz .
Yavaşça döküyoruz bi muhallebiyi döküp bir petibör bisküvi döküyoruz bu süreci 2 defa yapıyoruz ve ortalarını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Muhallebi Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst