- Konu Yazar
- #1
Muhallebi Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 şeker kaşığı şekerli vanilin
1 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
Yarım paket petibör bisküvi
Bir tutam ceviz içi
Muhallebi Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un, toz şeker ve buğday nişastasını tencereye boşaltıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp, (ben ocağı kapatmadan yapmışım öylede olabilir problem yok yalnızca daha koyu oluyor kıvamı) şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra kabımıza alıp evvel oda sıcaklığına gelen kadar bekliyoruz.
Daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra servis edeceğimiz sunumluklarımızı hazırlıyoruz .
Yavaşça döküyoruz bi muhallebiyi döküp bir petibör bisküvi döküyoruz bu süreci 2 defa yapıyoruz ve ortalarını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Muhallebi Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 şeker kaşığı şekerli vanilin
1 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
Yarım paket petibör bisküvi
Bir tutam ceviz içi
Muhallebi Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un, toz şeker ve buğday nişastasını tencereye boşaltıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp, (ben ocağı kapatmadan yapmışım öylede olabilir problem yok yalnızca daha koyu oluyor kıvamı) şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra kabımıza alıp evvel oda sıcaklığına gelen kadar bekliyoruz.
Daha sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekledikten sonra servis edeceğimiz sunumluklarımızı hazırlıyoruz .
Yavaşça döküyoruz bi muhallebiyi döküp bir petibör bisküvi döküyoruz bu süreci 2 defa yapıyoruz ve ortalarını dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Muhallebi Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı