Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
125grm 2 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için;
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı az tereyağı
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel muhallebi yapalım. Tencereye un, nişasta, şeker, süt alıp ocakta karıştıralım. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar karıştıralım. Kaynayan göz göz olan muhallebi ocaktan indirelim.
Vanilya ve yağ atıp güzelce karıştıralım yağ erisin içinde muhallebiyi kenarda bekletelim soğusun 10 dakika falan.
Çikolata sosu hazırlayalım; tüm gereçleri tencereye alıp, ocakta orta ateşte karıştıralım kaynayan çikolata sosunu kıvam alana kadar daima karıştıralım. Daha sonra ocaktan alalım.
Soğuyan muhallebiyi üzerine kremşanti atalım mikser yardımı ile çırpalım.
Kullanacağımız kalıbın tabanına aralıksız kakaolu bisküvi yerleştirelim daha sonra muhallebi dökelim üzerine.
Tekrar bisküvi serip, muhallebi dökelim, şayet artı ise bir kat daha bisküvi yerleştirebilirsiniz.
Döktüğümüz muhallebi spatula yardımı ile düzenleyelim daha sonra dolaba atalım 2 saat dinlesin.
Çikolata sosu dolaba atalım dinlensin.
Dolaptan çıkan muhallebi servisi yapacağımızı vakit çikolata sosu muhallebi üzerine güzelce tam yetecek kadar dökelim. Servis yapmaya hazır afiyet olsun.
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125grm 2 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için;
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı az tereyağı
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel muhallebi yapalım. Tencereye un, nişasta, şeker, süt alıp ocakta karıştıralım. Yoğunlaşıp kıvam alana kadar karıştıralım. Kaynayan göz göz olan muhallebi ocaktan indirelim.
Vanilya ve yağ atıp güzelce karıştıralım yağ erisin içinde muhallebiyi kenarda bekletelim soğusun 10 dakika falan.
Çikolata sosu hazırlayalım; tüm gereçleri tencereye alıp, ocakta orta ateşte karıştıralım kaynayan çikolata sosunu kıvam alana kadar daima karıştıralım. Daha sonra ocaktan alalım.
Soğuyan muhallebiyi üzerine kremşanti atalım mikser yardımı ile çırpalım.
Kullanacağımız kalıbın tabanına aralıksız kakaolu bisküvi yerleştirelim daha sonra muhallebi dökelim üzerine.
Tekrar bisküvi serip, muhallebi dökelim, şayet artı ise bir kat daha bisküvi yerleştirebilirsiniz.
Döktüğümüz muhallebi spatula yardımı ile düzenleyelim daha sonra dolaba atalım 2 saat dinlesin.
Çikolata sosu dolaba atalım dinlensin.
Dolaptan çıkan muhallebi servisi yapacağımızı vakit çikolata sosu muhallebi üzerine güzelce tam yetecek kadar dökelim. Servis yapmaya hazır afiyet olsun.
Muhallebi Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı