Muhacir Mantısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muhacir Mantısı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 4 buçuk-5 su bardağı un
1 paket yaş maya
İçi için;
250 gram kıyma
5- 6 tane soğan
Tuz
Pulbiber
Sıvı yağ
Mantı üzerine;
Yoğurt
Mantı sosu:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3- 4 yemek kaşığı salça
3 -4 yemek kaşığı su

Muhacir Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel un, su, tuz ve maya ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Arkasında hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Tavaya sıvı yağı koyup kıymamızı suyunu salıp geri çekene kadar güzelce kavuruyoruz.
Akabinde soğan minik minik doğrayıp kıymanın içine ekleyip soğan güzelce ölene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Akabinde mayalanmış hamurunuzun büyüklüğüne nazaran 3- 4 kesime ayırınız.
Akabinde birinci parçayı alıp oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıyoruz her yerine kaşıkla kıymalı karışımdan saçıp kaşıkla her yerine sürüyoruz.
Akabinde hamuru orta yerinden parmağımızla delip geriye gerçek sarıyoruz.Hamur simit biçimini alıyor.
Akabinde bunları minik minik kesip yağlanmış tepsiye yan yana diziyoruz.
Bütün hamur kesimlerine da birebir süreci yaptıktan sonra üzerlerine sıvı yağ sürüp 180 derece alt üst fırında altı üstü kızaracak biçimde pişiriyoruz.
Fırından çıkınca üzerine bir örtü serip dinlenmeye alın birinci sıcaklığı çıksın.
Mantı sosunuzu hazırlarken biraz sıvı yağ ve salça kavurup su döküp kaynatarak sos yapabilirsiniz. Damak tadınıza nazaran sosununuzu yapabilirsiniz.
Dinlenmiş mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt ve mantı sosu döküp servis ediyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Muhacir Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst