Muhabbet kusu kafese nasil sokulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
212.015
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Muhabbet kuşu kafese nasıl sokulur?​

Kafesi eline al, kuş neredeyse oraya git kapağı onun önüne getir o kendisi atlar zaten içeriye. Kafesin kapısını açık bırak. Su içmek, yem yemek için mutlaka içeri girer. Acıkınca kendi girer ya da sana alışıksa eline konunca kafese sokarsın.
Kuşların ihtiyaçları nelerdir?
Muhabbet kuşu kafesinde olması gereken malzemeleri sıralayacak olursak yem kabı, su kabı, birkaç tünek olmazsa olmaz ürünlerdir. Bunların dışında eklenebilecek olan malzemeler ise vitaminler, balık kemikleri, ballı kraker, kuş salıncağı, zil, kafesin dışı için kafes tülü gibi sıralanabilir.
Dişi ve erkek muhabbet kuşu nasıl belli olur?
Ancak tam emin olamıyor iseniz burun etrafında ki deliklerin kenarlarına bakabilirsiniz. Burun deliklerinin kenarında beyaz halka şekli olması halinde muhabbet kuşu dişidir. Erkek muhabbet kuşlarının cinsiyetini anlamak için ise cere bölgesinin pembe, mor veya tek bir bütün renk olması gerekmektedir.

Muhabbet kuşu en çok hangi oyuncağı sever?​

Muhabbet kuşları özel aparatlı ayna karşısında saatlerce kendisine bakarak konuşmaya bayılır. Bu nedenle ayna mutlaka olması gereken oyuncaklar arasında bulunmaktadır. Bunun dışında zil, tırmanma oyuncağı ve salıncaklar muhabbet kuşlarının sevdiği oyuncak türleridir.
Muhabbet kuşum kafese girmiyor ne yapmalıyım?
eline gelir o şekilde biraz alıştırırsın. sonra 🙂 bu şekilde sana daha cabuk alışır. kafese koyma işinde ise o uzakta iken yeşilliği göster sonra kafeste yeşilliği görebileceği bir yere koy. sonra kuş kafesine gidip o yeşilliği yemeyi isteyecek sende o esnada kafesi kapatırsın.
Muhabbet kuşu hangi rengi sever?
Muhabbet kuşunun en çok sevdiği renkler; Mavi, yeşil ve UV renkleridir. Bu renkleri daha yakından tanıtmayı ve bazı yanlışları belirtmek isterim.

Muhabbet kuşu kafesten neden çıkmaz?​

Tüy döneminde, kuşlar çevreye karşı ilgisiz olurlar ve zamanını kafeste geçirmek isterler. Karın ağrıları olur bu dönemde. Onun dışında zaman zaman çevreye karşı hiçbir etken yokken (hastalık vs.) ilgisiz olabilirler.
 
Geri
Üst