AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muhabbet Kuşlarının Eğitimi

haberci

Yeni Üye
Muhabbet Kuşlarının Eğitilmesi
Muhabbet Kuşlarının Eğitimi İçin Neler Yapmalı
Muhabbet kuşunu aldınız eve geldiniz kafesine koydunuz ve anında oynamasını , konuşmasını , ötmesini beklemeyin yani evine ve ortama azıcık alışmasını bekleyin zaten kesintisiz ilgilenirseniz onunla konuşursanız ani hareketler ve ani sesler çıkararak korkutmassanız sevgiyle yaklaşırsanız süre içerisinde size alıştığını dışarıdan içeri girdiğinizde sizi görüp kafese tırmandığını göreceksiniz
Belirtilmiş bir süre kafeste geçtikten daha sonra size alıştıktan daha sonra isterseniz kafes dışınada salabilirsiniz fakat tabiki camları kapıları kapatmayı unutmayın yoksa bilmedende olsa kaçabilir zaten saldığınızda panik yapıp bir süre uçucak havada duvarlara çarpmamasına dikkat edin bir yere konduğunda yanına gidebilirsiniz korkutmadan zaten bir kaç kere saldıktan daha sonra dışarısına alışacaktır ve sırık istediği yere konucaktır
Omzunuza konabilir başınıza konabilir Tabiki kapıları camları kapatmanın yanına başka önlemlerde almalısınız
mesela diğer bir hayvan olmamalı kedi köpek gibi sıcak soba tarzı birşey olmamalı vb kuşa hasar vericek şeyler olmamalı
Muhabbet kuşları konuşmayı öğrenebilirler ve diğer kuşların seslerini taklit edebilirler Bilhassa erkek muhabbet kuşları konuşur O yüzden hitabe eğitimi için tek ve erkek bir kuş seçilmelidir Muhabbet kuşları tavır konusunda en kabiliyetli olan kuşlardır *

Muhabbet kuşlarının eğitimi konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça değerli ve doğru. Kuşların alışma sürecine sabırlı olmak ve onlara sevgiyle yaklaşmak önemli bir adımdır. Kuşların kafes dışına salınması konusunda ise dikkat edilmesi gereken noktaları belirtmişsiniz; güvenli bir ortam sağlanmalı, diğer hayvanlardan ve zararlı maddelerden uzak tutulmalıdır.

Muhabbet kuşlarının öğrenebilme yeteneği oldukça yüksektir ve konuşmayı öğrenmeleri mümkündür. Özellikle erkek muhabbet kuşları konuşmaya daha yatkındır. Ancak konuşma yeteneklerini geliştirmeleri için sabırlı ve düzenli bir eğitim süreci gerekmektedir.

Hitabe eğitimi için tek ve erkek bir kuş seçilmesi önerilen bir adımdır, çünkü bu şekilde kuşlar daha kolay öğrenme ve taklit yeteneklerini geliştirme şansına sahip olurlar. Muhabbet kuşları genel olarak tavsamalı ve öğrenmeye meraklı kuşlar olduğundan, onlara doğru şekilde yaklaşarak eğitim sürecini daha verimli hale getirebilirsiniz.

Eğitim sürecinde sabır, sevgi ve tutarlılık önemli unsurlardır. Kuşlarınıza karşı anlayışlı bir tutum sergileyerek, onların güvenini kazanabilir ve aranızdaki iletişimi güçlendirebilirsiniz. Eğitim sürecindeki başarı, sizin kuşlarınıza olan ilgi ve özeninizle doğru orantılı olacaktır.cdecl8632bf-3b40-4e05-be74-295dccdad701